Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 05. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Az ország nagy részén erős szél várható

Az ország nagy részén erős szél várható

Az erős szél veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szombat este eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: késő estétől Sopron térségében előfordulhatnak 70 kilométer/óra feletti széllökések, majd vasárnap napközben már nagy területen a Dunántúlon, a Duna-Tisza köze nyugati részén és északkeleten (Borsod és Szabolcs megyében) várhatók viharos széllökések északi irányból.

A vasárnap délelőtti, késő délelőtti órákban a Dunántúl nyugati, délnyugati részein átmenetileg egy-egy 80-90 kilométer/órás széllökés sem zárható ki.

A szél veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kitértek arra is, hogy szombat késő estig a Tiszántúl és Borsod megye nyugati részén kis területen esetleg előfordulhat átmeneti ónos eső. Emellett az Észak-Alföld keleti felében estig előfordulhatnak sűrű ködfoltok, ezeken a részeken hószállingózás, ónos szitálás még lehet.

Vasárnap reggelig összességében nem várható jelentős mennyiségű csapadék az országban. Az ország nagyobb részén inkább gyenge eső, havas eső valószínű, elsősorban északkeleten, keleten havazhat is, akár 2-3 centiméternyi hó is hullhat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 6 Celsius-fok között valószínű.

Címkék: szél, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére