Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 12. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Gyulai Hírlap Online

AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB EXTRÉM KERÉKPÁROS VERSENYÉT RENDEZIK MEG GYULÁN

AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB EXTRÉM KERÉKPÁROS VERSENYÉT RENDEZIK MEG GYULÁN

A versenyeken kívül lesz wakeboard bemutató, jetski bemutató, DJ, strandröplabda, fürdőzési lehetőség.

A Gyulabike Fesztivál sajtótájékoztatóján Simon Tibor és dr. Görgényi Ernő. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Az ország legnagyobb nyári kerékpáros versenyét rendezi meg a Gyulabike Crew jövő héten, Gyulán, a Sporttelepen és a Kempf bányatavaknál. A Gyulabike Fesztivál főszervezője Simon Tibor a tavaknál kerékpár-bemutatóval egybekötött tájékoztatójából kiderült, az esemény mind a laikusoknak, mind a profi versenyzőknek élvezhető lesz.

A háromnapos fesztivál július 19-től 20-áig a skateparkban zajlik, csütörtökön 14 órától inline skate edzések kezdődnek, majd 18 órától indul a flatland jam. A rolleresek pénteken 11 órakor szállnak versenybe, a BMX és MTB versenyekre 16 óráig kell várni, majd 19.30 órakor osztják ki a díjakat. A Kempf-bányában szombaton szabadedzésekkel indul a nap 10 órától, majd MTB és BMX versenyekkel kápráztatják el a résztvevők az érdeklődőket. A díjkiosztóra 20 órakor kerül sor. A küzdelmek alkalmával 200-250 sportoló méri össze tudását és mutatja meg figuráit. Szombaton egész nap hangulatos Beach party, fürdési lehetőség, coctail körpult, strandröplabda várja a tóra látogatókat.

– A versenypálya és a helyszín az országban egyedülálló, minden feltétel adott. A kerékpáros verseny mellett fesztiválhoz méltóan kiegészítő rendezvényeket szervezünk. Lesz wakeboard bemutató, jetski bemutató, DJ, strandröplabda, fürdőzési lehetőség – mondta Simon Tibor, aki egyben a Gyulai Szabadstílusú Kerékpárosok Egyesületének elnöke is.

Az egyesület 2005 októberében alakult azért, hogy a fiatal, feltörekvő gyulai kerékpárosokat összefogja és lehetőség szerint támogassa. Pár év múlva megjelentek Gyulán a más műfajt űző fiatalok is, akik szintén csatlakoztak a csapathoz. A hivatalosan 72 taggal rendelkező egyesületben 11 éves gyermekek ugyanúgy megtalálhatóak, mint az ötvenes éveikben járó hobbisportolók is. Az önkormányzat 7 millió forinttal támogatta az egyesületet 2009-ben, hogy egyedi skateparkot építhessenek a sporttelepen, itt gördeszkás, görkorcsolyás, rolleres és kerékpáros fiatalok egyaránt megtalálhatóak. Helyi vállalkozói segítséggel sikerül egy két millió forintos, nemzetközi szinten is elismert dirt pályát megépíteni, ami az extrém kerékpárosok minden igényét kielégíti.

A fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján részt vett dr. Görgényi Ernő polgármester is, aki kifejtette, amellett, hogy színes sportesemény, Gyula turisztikai vonzerejét is erősíti a rendezvény. Fontos cél városunkban az aktív turizmus fejlesztése, mert igen nagy szükségünk van arra, hogy a fiatalok és fiatal családok is megtalálják a számukra megfelelő látványosságot.

A polgármester hozzáfűzte továbbá, hogy a Gyulabike Crew amellett, hogy nem kis összeg és energia befektetés árán lehetőséget teremtett a sportág fejlesztésére, társadalmilag is hasznos cselekedetet hajtott végre: a szökőkutak és szobrok talapzatai ezután talán nagyobb biztonságnak örvendhetnek.




Fotó: Gyulai Hírlap Online

H. É.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: