Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Augusztus 09. 18:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - Fotó:MTI/Czeglédi Zsolt

Az összetartozás a Debreceni Virágkarnevál fő üzenete

Az összetartozás a Debreceni Virágkarnevál fő üzenete

Az összetartást nevezte az 50. Debreceni Virágkarnevál fő üzenetének Széles Diána, Debrecen turisztikáért felelős alpolgármestere pénteken.

Az 50. virágkarnevál emlékezetessé tétele érdekében mindenki összefogott: debreceniek a debreceniekkel, a környékbeliekkel, a testvérvárosokkal, amelynek eredményeként a kísérőprogramokkal együtt az elmúlt évek egyik legszebb felvonulása lehet az idei virágünnep - tette hozzá.

Idén a debreceni belváros üzleteinek kirakatai is virágba borulnak, több üzlet díszítése már el is készült.

Erdei Edit, a Cívisház Zrt. gazdasági és értékesítési igazgatója kiemelte: kezdeményezésükre 50 belvárosi üzlet, vendéglátóhely kapcsolódott be az 50 év 50 kirakat akcióba, amelynek keretében a tulajdonosok kiválaszthattak egy-egy esztendőt, amelyet korabeli virágkarneválok dokumentumaival, fotóival, az adott évre jellemző öltözékekkel és kiegészítőkkel jelenítenek meg sok-sok virág felhasználásával a kirakatokban.

Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője arról beszélt, hogy az 50-es szám végigkísér szinte valamennyi programot. A karneválra több mint 100 éves kovászból elkészül Debrecen kenyere, amelyből ötvenet osztanak szét a város különböző intézményeiben. A Kölcsey Központban 50-es sakk szimultánt rendeznek, a veteránautók felvonulásán pedig több 50 éves autó is ott lesz. Utóbbiak közül kettőt, egy ötven éves BMW 2000 CS sportkocsit és egy 850-es Fiatot be is mutattak a pénteki sajtóeseményen, mindkét autó Szathmári Imre, a debreceni veteránautó-klub tagjának tulajdonában van. A gyűjtő a helyszínen elmondta: jelenleg harminc működőképes veterán autóval rendelkezik.

A Nagytemplom előtti térre 50-es feliratú virágkapun léphetnek be már péntektől az érdeklődők és kivilágítható virágdíszeket kaptak a főtér szökőkútjai is - tette hozzá Bódor Edit.

Szerdi Zsuzsanna, a Hotel Lycium szállodaigazgatója egy teljesen új karneváli programra hívta fel a figyelmet: Fiesta Cubana Debrecen címmel a belvárosi Baltazár Dezső térre két estén át kubai hangulatot varázsolnak. Koncertek, táncbemutatók, animációk, kubai étel- és italkülönlegességek, szivarsarok, éjfélig tartó salsa party várja majd az érdeklődőket augusztus 16-án és 17-én este a belvárosban - részletezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.