Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Augusztus 18. 08:00, szerda | Belföld
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

Az elmúlt napokban történt - balesetek

Az elmúlt napokban történt - balesetek

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hírösszefoglalója.

Közlekedési balesetek:

Ittas járművezetés miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, aki Békéscsabán még vasárnap délután úgy ült motorra, hogy előtte szeszes italt ivott. A Felső Körös soron el is esett és 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Hétfőn egy bolgár teherautó sofőrt értek tetten a gyulai rendőrök. Éppen a 44-es számú főút mellett, a város határában lévő körforgalomnál az egyik áruház parkolójából indult el, amikor gyanús lett egy rendőrnek. A zászlós úgy látta, hogy valószínűleg ittas a teherkocsijával a főútra felhajtó férfi, ezért kollégáival feltartóztatta a sofőrt. Az intézkedéskor használt szonda igazolta is a feltételezését, ezért a férfi nem folytathatta útját. Vérvételre előállították.

Ugyancsak hétfőn a gyulai határátkelőnél egy mikrobuszt vezetett ittasan egy magyarbánhegyesi fiatalember. A határrendészek a kisbusz utasait ellenőrizték, a sofőrt pedig meg is szondáztatták. Ekkor derült ki, hogy a férfi ittasan ült a volán mögé, ezért eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Békés megye útjain hétfőn két személyi sérüléssel járó baleset történt.

Az egyik délelőtt a Békéscsaba és Békés közötti úton. Egy Opel vezetője Békéscsaba irányába tartott, és a 15. km szelvényben lehúzódott az út jobb oldalán lévő várakozó helyre, mert vissza akart fordulni. A manőver közben azonban összeütközött egy neki jobbról érkező, Békés felé tartó autóssal. A balesetben az utóbbi kocsi egyik utasa könnyebben megsérült. A baleset körülményeit és a felelősség kérdését a rendőrség vizsgálja.

A másik baleset is délelőtt, háromnegyed 11 körül történt Szarvason. A város belterületén egy autós és egy kerékpáros ütközött össze. A biciklis könnyű sérülést szenvedett.


Vargáné Szombati Andrea r. hdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei rendőr-főkapitányság


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő