Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Április 13. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napokban történt - balesetek

Az elmúlt napokban történt - balesetek

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hírösszefoglalója.

Ittas vezetőknek ugrott a jogosítványuk


Április 08-án reggel 07 óra 40 perckor Békéscsabán a Szarvasi úton igazoltattak a közlekedési járőrök egy kis-tehergépkocsi vezetőjét, akivel szemben ittasságot ellenőrző alkoholszondát alkalmaztak. A 41 éves békési férfi szabálysértési értékre vonatkozó eredményt produkált, aki elismerte, hogy alkoholt fogyasztott. A járőrök a zéró tolerancia elve alapján a helyszínen elvették a férfi vezetői engedélyét és szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.



Április 11-én 16 óra után nem sokkal, szintén a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály járőrei Békéscsabán, a Tavasz utca és a Kertész utca kereszteződésénél egy személygépkocsi vezetőjét igazoltatták, akinél azonnal ittasság gyanúja merült fel. Mivel a férfi a helyszínen a légalkohol mérő készülék megfújásakor bűncselekményre vonatkozó értéket produkált, ezért további mintavételre állították elő és neki is bevonták a vezetői engedélyét. A 41 éves helyi lakos ellen járművezetés ittas vagy bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, amelyet gyorsított eljárás keretében - bíróság elé állítással - folytatnak le.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő