Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Április 23. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napokban történt - balesetek

Az elmúlt napokban történt - balesetek

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Könnyű sérüléssel járó baleset történt csütörtök reggel Békéscsabán, a Bartók Béla út – Szabadság tér – Bánszki utca – Dózsa György út kereszteződésében. Egy teherautó a Szabadság tér felől érkezett és balra, a Bánszki utcára kanyarodott. Mikor a sofőr a zöld jelzésre elindult a jármű hideg motorja miatt megugrott, felgyorsult. Ekkor a szemből, a Dózsa György út felől érkező, és a Szabadság térre tartó autóbusz vezetője fékezett, mert úgy látta, hogy a teherkocsi sofőrje nem adja meg neki az elsőbbséget. A járművek nem ütköztek össze, de az autóbuszon a fékezéskor elesett egy utas. A nő állapota szerencsére nem súlyos, sérülése 8 napon belül gyógyuló.

Súlyosan megsérült az a kerékpáros, aki egy autó kinyíló ajtajának ütközött neki csütörtökön délután Szarvason. A baleset a Kossuth utcán történt. A kerékpáros nő a Béke utca felől a Deák utca irányába tartott, amikor ki szeretett volna kerülni egy, az úttest szélén szabályosan várakozó autót. A kocsi vezetője azonban ekkor kinyitotta a jármű bal első ajtaját, aminek a biciklis nő nekiütközött, majd elesett és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A balesetek körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Vargáné Szombati Andrea r. hdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.