Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 29. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napokban történt - balesetek

Az elmúlt napokban történt - balesetek

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hírösszefoglalója.

Halálos baleset történt kedden néhány perccel 11 óra előtt Orosházán, az Iglói úti vasúti átjárónál. Egy idős férfi a vasútállomás felől a sínek melletti rakodó területen biciklizett az Iglói út felé. Mikor az Iglói úthoz ért, a vasúti átjáró félsorompója már lecsukódott, a lámpa is tilos jelzést mutatott, mert éppen Szeged felől érkezett egy Békéscsabára tartó vonat. A bácsi azonban nem állt meg, és nekihajtott a vonat hátuljának, ami így elsodorta. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette. A baleset körülményeit az Orosházi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Súlyosan megsérült az a nő, akit kedden késő délután ért baleset Békéscsabán. A nő kerékpárjával a Luther utcán a Szeberényi tér felől a Jókai utca irányába tartott, és a Kis-Tabán utcai kereszteződésnél lévő zebrán át akart menni a másik oldalra. A gyalogátkelő előtt le szeretett volna szállni a bicikliről, de elvesztette egyensúlyát, elesett és súlyosan megsérült.

Könnyű sérüléssel járó baleset történt 18 óra után Mezőberényben, a Liget utca és a Kölcsey utca kereszteződésében. Egy Ford Transit kisteherautó és egy menetrend szerint közlekedő busz ütközött össze. A helyszínelés elsődleges megállapításai szerint a baleset azért történt, mert a Ford vezetője a tábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a Hajdú Volán járatát vezető sofőrnek. A baleset körülményeit és a felelősség kérdését a rendőrség vizsgálja. A buszon utazók közül két nő sérült meg. Mindketten éppen leszálláshoz készülődtek, ezért már álltak a buszon, amikor a baleset történt. Az ütközés következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedtek.

Vargáné Szombati Andrea r. hdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő