Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Augusztus 12. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napokban történt - balesetek

Az elmúlt napokban történt - balesetek

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hírösszefoglalója.

Három baleset, négy sérült - a kedden történt sérüléssel járó balesetek összefoglalója


Orosháza külterületén kedden délelőtt lovasfogatnak ütközött egy tehergépkocsi. A teherautó vezetője a 47-es számú főúton Békéscsaba felől Szeged irányába tartott, és Orosháza közelében, a 164 -es km szelvénynél meg akarta előzni az előtte haladó lovaskocsit. A manőver megkezdése előtt azonban a sofőr nem vette észre, hogy őt már előzi egy személyautó. Azért, hogy az ütközést elkerülje, intenzíven fékezett és jobbra kormányozta a teherautót, és ekkor ment neki a lovaskocsinak. A balesetben a hajtó könnyű, míg a bakon mellette ülő férfi 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A lovak is elestek, a helyszínen állatorvos látta el sérüléseiket. A teherautóban és a lovaskocsiban összesen kb. 250 ezer forint értékű kár keletkezett.

Kutya szaladt egy biciklis elé kedden késő délután Békéscsabán. A baleset a Franklin utcában történt. Az állat az egyik ház udvaráról hirtelen szaladt ki az úttestre. A kerékpáros nő és a kutya összeütköztek, a nő elesett. Az orvosi vizsgálatok eredménye szerint 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Súlyosan megsérült az a kerékpáros is, akit egy autós ütött el kedden kora este Békéscsabán, a Bánát utca és a Corvin utca kereszteződésénél. A helyszínelés elsődleges megállapításai szerint az autós nem adott elsőbbséget a kerékpárúton közlekedő asszonynak. A nő 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. A baleset körülményeit és a felelősség kérdését a rendőrség vizsgálja.

Vargáné Szombati Andrea r. hdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.