Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 20. 20:25, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Bajai választás - A Blikk szerint az MSZP rendelhette meg a videót

Bajai választás - A Blikk szerint az MSZP rendelhette meg a videót

A Blikk információi szerint az MSZP rendelhette meg a bajai választással összefüggésben a hvg.hu-n megjelent videofelvételt. A napilap honlapján vasárnap délután megjelent írás szerint a videó egyik készítője vallomást tett a rendőrségen.

A Blikk azt írta, hogy a videó készítői azt állítják, a felvétel megrendezett, s azt az MSZP rendelte meg, a videózók saját bevallásuk szerint nem tudtak arról, hogy ezt nyilvánosan felhasználnák a Fidesz ellen.
A lap úgy tudja, a videó egyik készítője, K. G. solti roma kisebbségi önkormányzati képviselő vallomást tett a rendőrségen. Állítása szerint hatan készítették a videót, közülük hárman játszották el megvesztegetést, míg ő és két társa filmeztek - írták.
A Blikk úgy tudja, K. G. állítása szerint ő és két társa a budapesti MSZP-székházban a bajai időközi választás két fordulója között a szocialista párt sporttagozatának egyik tagjával találkozott.
A megrendelő MSZP-s ott egy olyan "oktatófilmet" kért tőlük, amely azt mutatná be: a Fidesz hogyan vásárolna szavazatokat, hogy megnyerjék a voksolást - közölte a lap, hozzátéve, vagyis szerintük színészkedés volt, hogy egy szobába belépő férfi tűzifát ígér, s 200 ezer forintot ad át a helyiségben tartózkodóknak azzal a kéréssel, hogy ők és családtagjaik menjenek el szavazni, s válasszák Kovács Csaba fideszes jelöltet Teket Melinda ellenzéki indulóval szemben.
A csapatnak az első és a megismételt választás között kellett volna leszállítania a filmet, ezt azonban nem tudták vállalni. "Úgy tudjuk, K. G. azt vallotta a rendőröknek, hogy akkor, amikor átadták az elkészült felvételt, egy MSZP-s országgyűlési képviselő is jelen volt" - olvasható a Blikk honlapján.
Török Zsolt, az MSZP szóvivője a lapnak úgy reagált: mindez teljes badarság, ráadásul, aki mindezt kitalálta, annak nincs sok logikai érzéke.
Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőr alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek megismételte az általa korábban elmondottakat: pénteken rendeltek el nyomozást feljelentés alapján a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.
Hozzátette, hogy az ügyről további részleteket nem kívánnak közölni.
A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, s további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választáson. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester küldte.
A bajai 32-es szavazókörben egy hete megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során