Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2016. Március 17. 09:55, csütörtök | Sport
Forrás: x

Bajnokok csatáznak a Ceredi nyitó futamon!

Bajnokok csatáznak a Ceredi nyitó futamon!

Magyarország Amatőr Rallye Bajnokságának 2016.évi 1. futamán, a Grepton Cered Rallye-n összecsapnak a tavalyi bajnokok!

Itt lesz Ifj Géringer Zoltán (Honda Civic), aki 2015-ben a MARB Abszolút bajnokának járó trófeát vehette át a József Attila színházban.

Határ István-t és az Ő versenyzői múltját nem kell bemutatnunk senkinek, az Északi összevont régiók abszolút bajnoka tavaly.

Molnár Ferenc, aki a nagy kedvenc VFTS-el meg tudta nyerni az Észak "nyugati" régió abszolút serlegét.

Szépen gyűlnek a tavalyi kategória és kupák bajnok párosainak nevezései is, ezzel együtt már az első menetben nagy mérkőzésre számíthatunk.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük a programokat:
Szombat 2016. Március 19.
08:00 Rallye szabályismereti vizsga, MNASZ Rallye gépkönyvezés,
11:00 Itiner átvétel, Pályabejárás
11:00 Adminisztratív és techniaki átvételek kezdete
18:00 Rajtlista kifüggesztése
18:15 Előfutói, MARB + Licenc eligazítás és rajtszám osztás

Vasárnap 2016. Március 20.
05:00 Beállás a szervízparkokba
07:15 Shakedown tervezett kezdete Rónabánya - Cered (A 2. gyorsasági irányába)
08:40 Az 1. gyorsasági szakasz tervezett kezdete
18:00 A verseny várható célja
19:00 Hivatalos végeredmény kifüggesztése
19:00 Díjkiosztó tervezett időpontja

Szeretnénk a lehető legoptimálisabban kiszolgálni azokat a versenyzőket, akik versenyautójukat gépkönyveztetnék, így a verseny szombati napján lehetőség nyílik Rallye gépkönyvezésre.
Rallye szabályismereti vizsgával is készültünk azok számára, akiknek még ez hátra van, ez ugye nem a MARB versenyzőket, hanem az ORB, R2, Historic versenyzőit érinti.
Hasonló útviszonyokkal és hasonló aszfalt minőséggel, valamint a Ceredi szakasz adta kiváló vonalvezetésű pályával kívánunk Teszt lehetőséget adni azon versenyzők számára, akik készülnek az immár hagyományosan az ORB nyitófutamaként megrendezett 11. Eger Rallye-ra.

Mivel mi még ezt nem alkalmaztuk, újításként megrendezésre kerül az 1. gyorsasági szakasz előtti Shakedown. Ami tulajdonképpen egy tét és időmérés nélküli edző kör, hogy a versenyzők az első mért szakasz előtt képet kaphassanak a pálya állapotáról és 8 km erejéig kicsit tesztelhessék a reggeli hűvösben a gumik tapadását és a fékeket.

Hagyományosan ezen a futamon a Ceredi temető előtti nagy rétet szoktuk használni szervizparkként. Idén 2 szervizparkot is kijelöltünk, az egyik Rónabányán egy 800 méteres útszakasz egyik oldala lesz, a másik pedig a jól megszokott rét (Amennyiben az időjárás engedi), valamint maga az útszakasz zárásokon belüli része, ami kb. 5 - 600 méter.
Az ORB versenyzők, valamint a gumikat tesztelni vágyóknak nagy segítséget nyújthat az Autógumi pláza jelenléte, akik a Pirelli Rally gumiabroncsait forgalmazzák és segítik majd a tesztelni vágyók gumi választását a versenyen. Megtalálhatóak lesznek a Licenceseknek kialakított szervizparkban!
Minden kedves versenyezni vágyót szeretettel várunk a Grepton Cered Rallye-n. Helyszíni nevezésre még mindig van lehetőség!
Egy kis emlékeztető Czinege László összefoglaló videójával, milyen is volt a tavalyi verseny...

Partnereink:
Grepton- Informatikai Zrt., Iventiva Kft., Jász Papír; Fémtiszta Kft.; Susánszky és társa Végrehajtó iroda; PetPack Kft.; DR. Marcus; Strapa Pack; ThisPoint; RWH; Zizi Racing Sport Kft.; R-Carnet szerviz - www.muszakivizsga.hu, MIRA SAFETY Kft., Kamiker Kft. Nyomda, Alga ’93 Kft., Floor Tech Kft., Villámszer Kft.

Címkék: autósport, rali

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.

2020. Május 18. 18:12, hétfő | Sport

Végre újra a valódi versenypályán!

Év elején nem gondoltuk volna, hogy ilyen sok várakozás után a Gender Racing új F4-es versenyautója lesz az első, ami idén először felgurulhat körözni a Hungaroring aszfaltjára a fránya COVID okozta kényszerszünet után.

2020. Május 08. 19:16, péntek | Sport

Virtuális pályákon kezdi a 2020-as szezont a Gender Racing

A hétvégén debütáló, újabb online versenysorozatban mérik össze erejüket a vírushelyzet miatt a GRT virtuális versenypályákra visszaszorult versenyzői is.

2020. Május 06. 15:22, szerda | Sport

Turbosinger és lacházi Dragracing!

Június 6-án Dragracing Autós Országos Bajnokság lesz a Kiskunlacházi reptéren. (Kiskundragházán)