Városlista
2019. március 19, kedd - József

Hírek

2015. Április 29. 17:49, szerda | Helyi
Forrás: BMRFK

Balesetek, őrizetbe vételek Békés megyében

Balesetek, őrizetbe vételek Békés megyében

Két közúti közlekedési baleset miatt intézkedtek a rendőrök Békéscsabán és Gyula külterületén. Bűnügyi őrizetbe vételek Sarkadon, szabálysértési őrizet Szarvason.

Békés megyében 2015. április 28-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Békéscsaba belterületén 10 óra 20 perckor közlekedő kerékpáros elvesztette egyensúlyát és elesett. A biciklis az orvosi vizsgálat eredménye alapján súlyos sérülést szenvedett. Gyula külterületén, a 44-es számú főúton közlekedő személygépkocsi 18 óra 30 perckor lehaladt az úttestről és árokba hajtott. Az autó vezetője könnyű sérülést szenvedett. A balesetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják.

A Sarkadi Rendőrkapitányság szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt 2015. április 28-án 13 óra 10 perckor vette bűnügyi őrizetbe B. A-t és egy fiatalkorú helyi lakost. A 24 éves férfi és a 16 éves fiú a rendelkezésre álló adatok szerint az elfogásuk előtt bemásztak egy sarkadi ingatlanba és az udvarról elloptak egy talicskát, két fejszét és három csomag tüzelőanyagot. A rendőrök a gyanúsítottakat tetten érték és előállították a rendőrkapitányságra, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki.

A Szarvasi Rendőrkapitányság járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt 2015. április 28-án 22 óra 30 perckor vette szabálysértési őrizetbe S. Zoltán szarvasi lakost. A 21 éves férfit igazoltatták a rendőrök, aki úgy közlekedett segédmotor-kerékpárjával, hogy a Szarvasi Járásbíróság korábban már eltiltotta a járművezetéstől. A motor vezetője az alkoholszondás ellenőrzés során pozitív értéket produkált, ezért a rendőrök újabb mintavételre állították elő. S. Zoltánnal szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt is eljárás indult.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 08. 11:26, péntek | Helyi

Isten éltesse a nőket! - Ma van Nőnap, aminek íme a története!

A nemzetközi nőnap a nők iránti tiszteletet és becsületet fejezi ki. Világszerte 1917 óta minden év március 8-án ünnepeljük.

2019. Március 19. 18:13, kedd | Belföld

Már nem kérhetők postán az adóbevallási tervezetek

Már nem kérhetők postán az adóbevallási tervezetek, éjfélkor ugyanis lejárt a határidő - mondta Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője az M1 csatornán kedden.

2019. Március 19. 17:03, kedd | Belföld

Folyamatosan lehet csatlakozni az országos szemétszedési akcióhoz

Folyamatosan lehet csatlakozni a vasárnapig tartó TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű országos szemétszedési akcióhoz

2019. Március 19. 16:04, kedd | Bulvár

Premier előtt vetítik a felújított Vízipók-csodapókot a hétvégén

A hétvégén országosan több moziban is premier előtt vetítik a március 22-ei víz világnapja alkalmából a környezettudatosságra nevelő Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilm digitálisan felújított változatát.