Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Május 06. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Ballag már a vén diák...

Ballag már a vén diák...

A ballagások napja van. Végzősök köszönnek el középiskoláiktól, tanáraiktól, társaiktól, és mutatják meg szüleiknek, rokonaiknak, hogy készek a felnőttek útjára lépni.

A Szlovák gimnázium végzősei pénteken délután ballagtak

Vantara Gyula polgármester a város nevében búcsúzik a diákoktól, biztosítva őket arról, hogy Békéscsaba mindenkit visszavár.

Kedves ballagó diákok!

Nagy útra készültök valamennyien. Életetek egyik legmeghatározóbb élményeként fogtok visszagondolni arra a napra, amikor elköszöntök valamitől: iskolátoktól, szüleitektől, barátaitoktól, és városotoktól, Békéscsabától.

Eddig is kellett döntéseket hoznotok: milyen nyelvet tanuljatok, hogyan töltsétek el hasznosan a hét eleji és hét végi napokat, milyen sportot űzzetek.

De a mostani helyzetetek más: meghoztátok első felelős döntéseteket, amivel a sorsotok határozott irányba fordul. Nem szabad most hátratekintenetek tehát, csakis előre. Örülök, hogy Békéscsabán lehetőséget tudtunk biztosítani mindannyitoknak, hogy felkészüljetek az érettségire, az első igazi megmérettetésre. Figyelmetekbe ajánlom Kölcsey gondolatait: „Szívedben és fejedben ezerféle erő szendereg, mit felkölteni, s kifejteni és alakítani a te dolgod."

Remélem, mindenki igyekezett élni a tanulás lehetőségével, és minél teljesebb tudással rendelkezve készültök a magatok választotta jövőre.

Az út néha maga a cél. Nem szeretném azonban, hogy sorsotok csak bolyongással, helykereséssel telne, hiszen van hazátok, van otthonotok. Ezért Békéscsaba polgármestereként és országgyűlési képviselőjeként szeretném, ha tudnátok: hazavárunk benneteket, eredményes, boldog utat kívánok!

Vantara Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára