Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Október 01. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: IBSEN Ház

Barangolások Norvégiában - Nansen alkalmi bélyegzés

Barangolások Norvégiában - Nansen alkalmi bélyegzés

A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodája és a Skandinávia Társaság a „Barangolások Norvégiában" rendezvénysorozat keretén belül alkalmi bélyegzéssel...

A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodája és a Skandinávia Társaság a „Barangolások Norvégiában" rendezvénysorozat keretén belül alkalmi bélyegzéssel és kihelyezett postaszolgálattal emlékezik meg Fridtjof Nansen, norvég sarkkutató, oceanográfus, diplomata születésének 150. évfordulójáról 2011. október 10-én, hétfőn, 10 és 18 óra között az Ibsen Ház Kávézójában (Békéscsaba, Andrássy út 3.).

2011 akár a sarkkutatók éve is lehetne a skandináv országban, hiszen idén Norvégiában - két nagy kutatójukra emlékezve - Nansen-Amundsen Emlékév van.
Fridtjof Nansennek a XIX. század utolsó évtizedeiben grönlandi, majd északi-sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia a sarkkutató nemzetek sorába. Kutatásainak eredményeiről több könyvet is írt, valamint a XX. század elején végzett diplomáciai és jószolgálati tevékenységéért, a menekültügyben elért eredményeiért 1922-ben Nobel-békedíjban részesült.

Fridtjof Nansen

E sokoldalú emberre emlékezünk születésének 150. évfordulóján, Békéscsabán, az Ibsen Házban. Az épület földszintjén található kávézóban kihelyezett postaszolgálat várja az érdeklődőket, akik küldeményeikre, albumaikra, emlékbe szánt levelezőlapjaikra az évforduló alkalmából készült bélyegzővel kaphatnak lenyomatot.


Kísérő program: Változatok északi fényre - Norvégia két tételben című, a Duna Televízió által készített dokumentumfilm vetítése az Ibsen Galériában, ahol a Bördtomátó Baráti Kör norvég természetfotó kiállítása látható.

Forrás: Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Iroda
Fiedler Nikoletta


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a