Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. November 29. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Vantara Gyula-Békéscsaba polgármestere

Békés csabai adventi gyertyagyújtás

Békés csabai adventi gyertyagyújtás

Advent első vasárnapján a városi karácsonyfa már teljes pompában várta Békéscsaba lakosságát.

Az ünnepségen Vantara Gyula polgármester beszédében Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gondolatait idézte: „A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá.”— mondta, majd így folytatta: — Azért választottam ezt a gondolatot, mert szeretném, ha ezek a szavak lennének advent időszakának jelmondatai. Ugyanis azt látom, hogy mindannyiunknak szüksége van szeretetre. Az év minden időszakában, de most a Megváltó születésének napjára, karácsonyra készülődve feltétlenül. Szent Mihály napjától kezdődően egyre inkább fogy a nap világító fénye, fogy az emberek energiája is, egyre sötétebb van. A szívünket ugyanakkor melegség tölti el, ilyenkor a megszokotthoz képest sokkal kedvesebbek egymással az emberek. Csak szeretetben születhet újjá az életünk. Legyen gondunk azokra is, akiknek minden holnap bizonytalan, segíteni kell egymást! Beszédét Weöres Sándor örök értékű soraival zárta: „Az örök szépséget, ami csak gyermekségünk világában található meg”.


Meg is találtuk, hisz csillogó szemű, mosolygós gyermekek népesítették be a városháza előtti teret: az Esély Pedagógiai Központ tanulóinak műsora után Hevesi Imi étkezett gitárjával, majd Évi tündér, Szente Éva kápráztatta el a várakozókat, s megszólaltak a fanfárok is a Bartók Béla zeneiskola növendékeinek közreműködésével. Utóbbi hangjaira gyújtotta meg Vantara Gyula az első adventi gyertyát városháza előtt, nem sokkal később pedig kigyúltak a Szent István tér fényei. A Calandrella Kamarakórus közös éneklésre buzdította a várakozással teli egybegyűlteket, s mindeközben a Szent László Utcai Általános Iskola és Óvoda növendékei mézeskalácsot osztottak. Szép lassan ünneplőbe öltözött körülöttünk a város, mi is ünneplőbe bújtattuk szívünket, és szeretetben várjuk a szent ünnepet.

Címkék: advent

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt