Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Szeptember 17. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

Békéscsabán is jelesre vizsgáztak az önkéntes véradók

Békéscsabán is jelesre vizsgáztak az önkéntes véradók

Az Önkéntesség Európai Évének alkalmából indította útjára véradás-sorozatát a Provident Pénzügyi Zrt. a Magyar Vöröskereszttel együttműködve.

Az országos akcióban eddig a pénzügyi vállalat felhívására csaknem 300 kolléga és külsős önkéntes vett részt. A békésiek is jelesre vizsgáztak: több mint 30 véradó nyújtotta segítő karját a napokban.


„Az önkéntes véradás a társadalmi felelősségvállalás egyik legfontosabb és legszebb formája. Nagy öröm számunkra, hogy a Provident Pénzügyi Zrt. is csatlakozott e nemes ügyhöz” – mondta el az országos akció indulásakor Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.


A Provident által indított akciósorozat célja, hogy év végéig 1000 önkéntes adjon vért. A kezdeményezéshez az ország szinte minden régiójából jelentkeztek véradók, Salgótarjánban, Somogy megyében, Pécsett és az észak-alföldi régióban eddig összesen közel 300-en nyújtották karjukat. Az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt munkatársai örömmel fogadták a kezdeményezést, professzionális szintű szervezést és már a véradás folyamán megállapodtak a helyi szervezőkkel, hogy ez nem egy egyedi alkalom volt, lesz folytatás.

„Számunkra a legnagyobb sikert az jelenti, hogy munkatársainkhoz nem csupán családtagok és barátok csatlakoztak, hanem esetenként a helyi irodáink szomszédságában működő szervezetek és vállalatok önkéntesei is szép számban képviseltették magukat. Jó érzés tudni, hogy bármelyikünknek legyen szüksége vérre, sokan készek segíteni. Köszönöm a Vöröskeresztnek és a kollégáknak, hogy megszervezik az akciókat, és bíztatok mindenkit, hogy ha teheti, csatlakozzon.”– tette hozzá Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója.

További információk
Bittner Péter, Flow PR

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára