Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 27. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Békszisek gyakorlata Svájcban és Németországban

Békszisek gyakorlata Svájcban és Németországban

A Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium kilenc tanulója sikeres egy hónapos nyári gyakorlatot teljesített külföldön.

Gajdács Zoltán, Kiszely András, Molnár Bence, Trájer László és Trájer Péter gépgyártástechnológiai technikus tanulók Németországban, Szabó Nikolett cukrász, Kertész Dávid szakács, Sajó Szabolcs autószerelő, Knyihár Árpád központifűtés és gázhálózat-rendszerszerelő tanulók Svájcban gyűjtöttek szakmai tapasztalatot.


A Németországban járt csapat


A fogadó munkahelyek elégedettek voltak a tanulók felkészültségével, aktivitásával, így nyitottak a jövőbeni együttműködésre is. Pataki Ferenc műszaki igazgatóhelyettes, a német csoport koordinátora, valamint Hrabovszki Adél tanárnő, a svájci csoport koordinátora is eredményesnek értékelte a gyakorlatot, kiemelve, hogy a tanulók a szakmai mellett idegen nyelvi, interkulturális téren is sokat fejlődtek, problémamegoldásuk, önállóságuk erősödött.
A gyakorlatok megvalósítását európai uniós pályázatok biztosították a Tempus Közalapítvány kezelésében lévő Egész életen át tartó tanulás Leonardo da Vinci alprogramjában. A BéKSZI az új tanévben további külföldi szakmai gyakorlatok lebonyolítását tervezi, többek között Finnországba, Spanyolországba, Szlovákiába és Málta szigetére.


Ők Svájcban voltak gyakorlaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.