Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Augusztus 05. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Belvárosi rekonstrukció I. ütem

Belvárosi rekonstrukció I. ütem

Forgalomkorlátozások és munkavégzés 2012. 32. héten (augusztus 6. – augusztus 12.)

Az Andrássy út a Szent István tér – Irányi utca közötti szakasza a kerékpáros forgalom elől lezárva, gyalogos forgalom a kijelölt útvonalakon folyamatosan fenntartott. Az Andrássy úton közműépítés, a vízgépészeti aknák építése folytatódik. A Mednyánszky és a Jókai utcák közötti szakaszon a kijelölésre kerülő kerékpársáv lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől. A burkolati hibák kijavítása, az aknafedlapok, közműszerelvények, víznyelők szintbe helyezése befejeződik. Megkezdődik a gyalogos-kerékpáros övezet, valamint a kerékpársáv kijelölése. A munkavégzés idején helyi forgalomkorlátozásokra kerül sor.

A Széchenyi utcában a csapadékvíz csatorna építése elkezdődik. Forgalomkorlátozásra a 32. héttől lehet számítani, szakaszos lezárásra kerül a két belső forgalmi sáv az élővíz csatornától a Kossuth tér felé haladva.

Derkovits sor, Árpád sor, József Attila utca. A munkaterület átadástól a sikeres műszaki átadásig és forgalomba helyezésig a parkolás meg fog szűnni és félpályás forgalomkorlátozás mellett megkezdődnek az útkorszerűsítések.

Kerékpárút építés. Bánszki utca, Árpád sor, Gyulai út, Dobozi út. Részleges forgalomkorlátozás mellett befejeződik a kerékpárút átvezetése a Bánszki utca és a Dózsa György út torkolatánál, továbbá a Gyulai úton a kórház előtti gyalogátkelőhely környezetében. Aszfaltozásra kerül sor az Árpád sori és a Gyulai úti szakaszokon. A Dobozi úton megkezdődnek kerékpárút építés előkészítő munkái.

Irányi utcában a járműforgalom egy forgalmi sávra szűkült, továbbra is egyirányú a Luther utca felől. Az Irányi utcában folytatódik a közműépítés, valamint egyre kiterjedtebb felületen az út,- járdaburkolatok bontása, építése. A kábelfektetési munkák folytatódnak, és tovább épül a Luther utcához csatlakozva a csapadékvíz csatorna, amely egyéb közműkiváltásokkal is jár. A parkolóház műszaki átadása megkezdődött, a kivitelezés a hiányosságok megszüntetésével a következő hetekben lezárul.

Luther utcában egy forgalmi sáv és mindkét oldali kerékpárút lezárása mellett a közműépítések folytatódnak. Útszegély és járda bontása és építése folytatódik az északi oldalon. Tovább épül a csapadékvíz csatorna a Kossuth tér irányába haladva, és várhatóan kábelfektetés miatt a járda is szakaszosan lezárásra kerül. A gyalogosforgalom az utca egyik oldalán biztosított lesz, a jármú forgalom mindkét irányban egy-egy forgalmi sávra szűkül. A Luther utca projekttel érintett szakaszán megszűnik a kétoldali egyirányú kerékpárút, alternatív kerékpáros útvonalként a Csaba utca – Justh Gyula utca szolgál.

Szent István térnek a Városháza felőli oldalán közműátépítés miatt szakaszos járda, kerékpárút lezárásokra és a zöldterület igénybevételére kerül sor. Az ideiglenes vízvezeték lefektetése és arra a fogyasztók átkötése megtörtént.

A Szabadság téren a zeneiskola bejáratától a József Attila utcába befordulva az „Attila Ház”-ig elektromos kábelfektetés kezdődik, amely járdabontással jár. Emiatt a gyalogosforgalom és időszakosan a kerékpárosok elterelésére kerül sor.

Kerékpárút létesítése a Szent István tér és Jókai utcák között a Justh Gyula utca – Csaba utca útvonalon:
A Csaba utcában az Irányi utcától kifelé haladva, a kijelölésre kerülő kerékpárút nyomvonalán az útburkolat javítása és a kerékpárútnak a keresztezett utcákon történő átvezetése készül lokális forgalomterelés mellett. Az Irányi utca és Mednyánszky utca közötti szakaszon a burkolatjavítási munkák elkészülte után új forgalmi rend kerül bevezetésre várhatóan a hét végére.

Megváltozik a Csaba utca forgalmi rendje; a Kinizsi utcától a Csaba köz felé egyirányú lesz és az útburkolat déli oldalán kétirányú kerékpársáv kerül kijelölésre. A Kinizsi utcában közlekedő járművek elsőbbséget kell, hogy adjanak a Csaba utcánál a keresztező kerékpáros forgalomnak!

A Kinizsi és Mednyánszky utcák között elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút kerül kijelölésre.

A Mednyánszky és Knezich Károly utcák között egyesített gyalog- és kerékpárút építésével folytatódik a Csaba utcai kerékpáros útvonal kialakítása, amely a hónap végéig kell, hogy elkészüljön.

Módosításra kerül (2012. augusztus 3-án) a Justh Gyula utca Szent István tér és Hunyadi tér közötti szakaszának a forgalmi rendje úgy, hogy e szakaszt a kerékpárosok mindkét irányban szabályozottan használhatják. A módosítás érinti a Hunyadi tér – Justh Gyula utcai csomópont forgalmi rendjét, ahol szintén a Justh Gyula utcában haladó kerékpárosoknak van elsőbbségük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt