Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Január 21. 08:00, szombat | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Besurranók loptak meg egy idős házaspárt Csorváson

Besurranók loptak meg egy idős házaspárt Csorváson

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Besurranó tolvaj lopott meg egy idős házaspárt csütörtökön reggel Csorváson, a Rákóczi utcán (47-es számú főút).

Az eset 8 óra körül történhetett. A házban lakó férfi korábban elment otthonról, felesége 8 óra után indult volna el. Mikor kiment az utcára, odalépett hozzá egy férfi. Azt mondta, hogy lerobbant az autója és ezért vízre volna szüksége. Az idős asszony visszament vele a házba, az idegent bevezette a fürdőszobába. Elővett egy vödröt, amibe engedni kezdték a vizet. Eközben a férfi húzta az időt (hideg vagy meleg legyen a víz, kell-e bele mosószer stb.).

Miután sikerült megtölteni a vödröt, a férfi azt mondta a néninek, hogy előre megy, és a ház elé áll az autójával. A néni várta egy darabig, de miután nem jött, kitette a vödröt a ház elé (hátha mégis szükség lenne a vízre), bezárta az ajtót és a kaput, majd elment.

Dél körül értek haza a férjével, és akkor vették észre, hogy a hálószobában tartott megtakarított pénzüknek nyoma veszett.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság nagy erőkkel keresi a lopás elkövetőjét. A megjelölt időpontban a Rákóczi utca végéhez közeli parkolóban lehúzott ablakokkal várakozott egy fehér színű Peugeot Partner, vagy Citroen Berlingo típusú kisteherautó. Aki 8 óra körül látta az álló járművet, vagy bármit tud arról, hogy ki közlekedett vele, jelentkezzen a Békéscsabai Rendőrkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefon: 66/ 523-700, segélyhívó: 107)

Az eset kapcsán ismételten kérik az idősek hozzátartozóit, hogy többször mondják el szüleiknek, nagyszüleiknek: ne engedjenek be idegeneket lakásukba, házukba. Az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése rendkívül fontos, mert rendszerint utazó bűnözők követik el a lopásokat. Tehát mire a megkárosított idősek észreveszik, hogy eltűnt a pénzük és bejelentést tesznek a rendőrségen, az elkövetéstől számítva akár több óra is eltelhet.


Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás