Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Január 29. 01:01, csütörtök | Helyi
Forrás: csabaimerleg.hu

Bíró János: Nekünk mindenki fontos

Bíró János: Nekünk mindenki fontos

Bíró János mindig tevékeny életet élt. Aktív korában dolgozott az építőiparban, pár évig Németországban, majd családi vállalkozást indított a kereskedelemben, amit ma már fiai visznek tovább. Nyugdíjas korában viszont a közéletben

– Mikor kezdett komolyabban érdeklődni a politika, a közélet iránt?
– 2002 óta vagyok a Fidesz tagja, hat éve lettem a nyugdíjas tagozat elnöke. Amikor megszűntek a tagozatok, úgy gondoltuk, hogy továbbra is össze kellene fogni a sok tettre kész embert, ekkor alakítottuk meg a Békés Megyei Polgári Nyugdíjasok Civil Egyesületét, amelynek én lettem a vezetője. Folyamatosan dolgoztunk, előadásokat szerveztünk, és nem titkoltan a polgári oldalt támogattuk, a polgári értékeket képviseltük.
– A tavalyi választáson, a testület új tagjaként, ön az 1. számú választókerület képviselője lett. Milyen tervekkel indult, és mit tapasztalt az elmúlt pár hónapban?
– A képviselőtársaim bíztattak, hogy sokat dolgoztam már, időszerű lenne ezt a tudást képviselőként is kamatoztatni. Elindultam és nyertem a körzetemben, ma elmondhatom, igazi kihívás, nagyon sokrétű a képviselői munka. Folyamatosan keresnek az ott lakók, van, aki a kátyús utakat, van, aki a kerékpárút állapotát, a köztéri világítás hiányosságait teszi szóvá, de a földes utak és a vízelvezető árkok miatt is vannak gondok. Gerla külön kis faluként működik, amely az ott élők szerint eddig nem kapott kellő figyelmet. Fájó pont a gerlaiaknak a kastély és környékének állapota, jó lenne ide egy közpark, úgy gondolom, közmunkások bevonásával lehetne javítani a jelenlegi helyzeten. A focipályánál nincs öltöző, és sok helyen rosszak az utak. A város keretei végesek, de amiben tudok, igyekszem segíteni. Ugyanakkor el kell mondani, hogy a körzetben élők gondosságán is múlik, milyenek az állapotok, nagyobb odafigyeléssel nem lenne például betemetett vízelvezető árok.
– A korábbiaktól eltérően mostantól Jaminában, és az észak-keleti városrészben is van részönkormányzat, ez utóbbinak ön az elnöke. Mi az új részönkormányzat célja?
– A Lencsésin évek óta jól működik a részönkormányzat dr. Ferenczi Attila vezetésével. A lakossággal való jobb kapcsolattartás, a problémák hatékony és gyors megoldása végett vetettem fel, hogy alakítsunk az észak-keleti városrészben is részönkormányzatot, amelynek feladata a gerlaiak és a megyeriek segítése. Megyernek Hanó Miklós alpolgármester a képviselője, aki szintén a részönkormányzatunkat erősíti. Nekünk mindenki fontos, azon fogunk dolgozni, hogy a jövőben nagyobb figyelmet kapjon ez a két városrész is.
Mikóczy Erika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.