Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 15. 12:47, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Bíróság: a földalapkezelőnek ki kell adnia a felcsúti termőföldek hirdetményadatait

Bíróság: a földalapkezelőnek ki kell adnia a felcsúti termőföldek hirdetményadatait

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek ki kell adnia a Felcsúton, illetve a környéken - állami pályázatokon - eladott, illetve hasznonbérletbe adott termőföldekre vonatkozó hirdetményadatokat Lengyel Szilvia LMP-s országgyűlési képviselőnek a Fővárosi Törvényszék keddi, nem jogerős ítélete értelmében.

A bíróság arra kötelezte az állami szervezetet, hogy a - Schiffer András LMP-társelnök által ügyvédként képviselt - Lengyel Szilvia részére másolatban küldje meg a kifüggesztett hirdetményeket, továbbá azt, hogy azok mettől meddig voltak kifüggesztve. A bíróság kötelezése 2011. október 1-jétől 2013. március 18-ig (az adatkérés kézhezvételéig) tartó időszakot, illetve a felcsúti, alcsútdobozi, csabdi, tabajdi és vértesacsai földeket érinti.
Az ítélet ellen 15 napon belül lehet fellebbezni. Az alperes a tárgyaláson nem jelent meg, így nem tudni, a szervezet kíván-e fellebbezést benyújtani.
A törvényszék a felperesi keresetet - azaz az érintett földekre vonatkozó hirdetményadat-kérést - és annak jogi indokait alaposnak találta.
A bíróság indoklásában a vagyontörvényre utalva azt közölte, hogy a közérdekű és az azzal kapcsolatos közérdekből nyilvános adatokat az állami vagyonnal való gazdálkodásra vonatkoztatva alkalmazni kell, az pedig a törvényszék szerint nem vitás, hogy az alperes állami vagyonnal gazdálkodik.
A bíróság arra is felhívta a figyelmet, hogy a földalapról szóló törvény nem vonja ki az alperest az információszabadságról szóló törvény hatálya alól.

Címkék: Jog-ítélet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: