Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 09. 15:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Bizonyítottság hiányában felmentették a mendei kettős gyilkosság vádlottjait

Bizonyítottság hiányában felmentették a mendei kettős gyilkosság vádlottjait

Bizonyítottság hiányában felmentette a Budapest Környéki Törvényszék azt a két férfit, akit azzal vádoltak, hogy 2015 októberében különös kegyetlenséggel megöltek egy mendei házaspárt. A kihirdetett ítélet nem jogerős.

A vád szerint a 26 és 24 éves férfi közösen határozta el, hogy kirabolja a jómódúnak tartott idős házaspárt, tudták ugyanis, hogy milliós nagyságrendűre becsült megtakarításukat otthon tartják.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2015. október 15-én este besurrant a házba, míg a másodrendű vádlott a helyszínen figyelt. A házban pénz után kutató vádlottat a sértett férfi meglepte. Ekkor a vádlott többször megütötte, durván bántalmazta, fejét a gázvezeték csőbilincsébe verte, majd egy késsel hasba szúrta.

Időközben az asszony is hazaérkezett, akit a vádlott szintén hasba szúrt, majd az addig megtalált 70 ezer forinttal és a nő mobiljával elmenekült.

A bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a nem látta bizonyítottnak a 26 és a 24 éves vádlott bűnösségét.

Az ügyben egy közvetlen, objektív bizonyíték - a helyszínen rögzített cipőtalpnyom - mellett két közvetett személyi bizonyíték, két tanúvallomás állt rendelkezésre, amelyek a vádlottak bűncselekményben való részvételére utaltak. A vallomásokat a bíróság nem fogadta el, mivel a tanúkat szavahihetetlennek minősítette, a kereskedelmi forgalomban kapható 43-as cipőt pedig akár egy másik, 50 kilogrammnál súlyosabb ember is viselhette.

A döntés ellen az ügyész a vádlottak bűnösségének megállapítása miatt nyújtott be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.