Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 17. 14:59, péntek | Belföld
Forrás: MTI

BM: a miniszter kész személyesen is tájékoztatni Vadai Ágnest a rendőrségi átszervezésekről

BM: a miniszter kész személyesen is tájékoztatni Vadai Ágnest a rendőrségi átszervezésekről

A belügyminiszter akár személyes találkozón is felvilágosítást ad a rendőrségen történt átszervezésekről - közölte a tárca Vadai Ágnes országgyűlési képviselőnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagjának kérdésére reagálva pénteken az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus két nappal ezelőtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánynak részletes magyarázattal kell szolgálnia a rendőrség átszervezésére és a bejelentett vezetőváltásokra.
A DK írásban feltett kérdésére a miniszterelnöktől arra vár választ, hogy az országos rendőrfőkapitányt és a belügyminisztert is meneszti-e, míg Pintér Sándor belügyminisztertől arra kér szintén írásbeli választ, hogy mi indokolta számos rendőri vezető - köztük több megyei főkapitány - leváltását. Tájékoztatást várnak továbbá azokról a rendőrségi korrupciós ügyekről, amelyekről az utóbbi hetekben hírek jelentek meg.
A Belügyminisztérium (BM) sajtóosztálya a Vadai Ágnes által megfogalmazottakra reagálva az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "a képviselő asszony nyilatkozatai előtt a Belügyminisztériumnál nem tájékozódott a rendőrség átszervezéséről, a tárca közleményeit, tájékoztatóit nyilvánvalóan nem ismeri".
Hozzátette: "a belügyminiszter a képviselő asszony megkeresése esetén – amennyiben a megjelent közleményeket és tájékoztatásokat nem tartja elegendőnek – akár személyes találkozón is tájékoztatja az átszervezésről".
Papp Károly, a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztos kedden számos rendőri vezető felmentését, illetve kinevezését jelentette be, hangsúlyozta azonban, hogy az átszervezés során senkit sem bocsátottak el. A miniszteri biztos, aki szeptember elsejétől országos rendőrfőkapitány-helyettesként folytatja munkáját, azt közölte, hogy a személyi változások a rendőrség korábban bejelentett átszervezésének a részét képezik, így döntő többségükben nincsenek összefüggésben a nemrég kirobbant rendőrségi korrupciós botránnyal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk