Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 21. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bolti lopástól tartanak az új trafikosok

Bolti lopástól tartanak az új trafikosok

A leendő trafikosok a betörésektől és a bolti szarkáktól félnek leginkább és 70 százalékuk elengedhetetlennek tartja a riasztórendszer meglétét a boltokban – derül ki a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. és a Biztosítá®s Magazin közös felméréséből, amelyet dohánybolt tulajdonosok körében végzett, májusban. A magyar tulajdonú társaság az igények kielégítésére kifejezetten a nemzeti dohányboltokra szabott termékkel bővíti portfólióját.

A Wáberer Hungária Biztosító Zrt. a nyilvánosan kiírt koncessziós pályázaton nyertes, friss trafiktulajdonosok körében végzett kutatása a biztonság témakörét járta körül; többek között arra kereste a választ, hogy az újonnan nyíló boltok üzemeltetői fontosnak tartják-e, hogy vállalkozásuk az elkövetkezendő években rendelkezzen biztosítással. A közel kétszáz megkérdezett trafikos 86 százaléka válaszolt igennel.

A felmérésből kiderült még, hogy a nemzeti dohányboltok üzemeltetőinek 79 százaléka betörésre, lopásra biztosan kötne biztosítást, a válaszadók több mint fele a felelősségbiztosítás megkötését, valamint a tűz és elemi kár elleni biztosítást is elengedhetetlennek tartja a mai világban. Szinte minden válaszadó úgy nyilatkozott, hogy saját és boltja biztonsága érdekében szükség van betörésjelző és riasztóberendezés alkalmazására, bár ez önmagában nem jelent teljes védelmet a rablótámadásokkal és betörésekkel szemben.

Az új igényekre reagálva a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. a piaci szereplők közül elsőként kínál személyre szabott vagyon- és felelősségbiztosítási biztosítást a leendő dohánybolt üzemeltetők részére. A Trafik-biztosítás néven futó új termék fedezi a vállalkozás működése során esetlegesen felmerülő kockázatokból eredő személyi és nem személyi jellegű károkat, emellett teljes körű védelmet nyújt tűz- és elemi károk, üvegtörés, illetve betöréses lopás és rablás elszenvedése esetén. Az alapbiztosítás nem csak épületre, de a készletekre és a berendezésekre is fedezetet nyújt. Emellett egy mindenre kiterjedő felelősségbiztosítás választható a fedezetek közé. A biztosító jelentős kedvezményeket kínál majd az új szerződőknek; a több koncessziós jogot elnyerők például extra engedményre jogosultak.

„A jövedéki termékek kereskedelmével foglalkozó vállalkozások biztosítása a biztonságos üzletmenet és a fokozott kockázat miatt nagy jelentőséggel bír. A Trafik-biztosítás kapcsán abszolút pozitív fogadtatásra és a kezdeti időszakban 1000 darabszámú kötésre számítunk.” – mondta Nyilasy Bence, a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. értékesítési és marketingigazgatója az új termék kapcsán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során