Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 23. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Bringaemelés a Korzó téren - galéria

Bringaemelés a Korzó téren - galéria

A Csabai Bihargók Turista Egyesület tagjai és a hozzájuk csatlakozók, a Föld napja alkalmából kerékpártúrával és városi bringás felvonulással hívták fel a figyelmet e...

A Csabai Bihargók Turista Egyesület tagjai és a hozzájuk csatlakozók, a Föld napja alkalmából kerékpártúrával és városi bringás felvonulással hívták fel a figyelmet egyebek mellett arra, hogy válasszuk a környezet- és egészségvédő kerékpározást az autó helyett.


Bringaemelés a Korzó téren - a képre kattintva megtekintheti galériánkat (fotó: Such Tamás)

A Critical Mass kezdeményezés abból a feltevésből indult ki, hogy ha egy „kritikus tömeg”, azaz kellő számú ember él át, gondol, vagy teremt valamit, akkor az egy ponton növekvő hatással lesz az emberiség többi tagjára is. Szombaton és vasárnap az ország és a világ számos pontján a Föld megóvására figyelmeztet bennünket a kritikus tömeg.

Békéscsabán szombaton délután örültek együtt a Föld napjának, és népszerűsítették a mindennapos kerékpározást az élhetőbb város, az élhetőbb környezet érdekében a biciklisek, akik a Korzó téren emelték magasba járgányukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: