Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Augusztus 06. 07:10, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Csaknem az egész országban felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológia

Csaknem az egész országban felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológia

Két északnyugati megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken szerdán is kialakulhatnak olyan intenzív záporok, zivatarok, amelyek során rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat.
Mint írták: szerdán napközben is több helyen várhatók zivatarok. Ezekhez továbbra is leginkább felhőszakadás társulhat, amely során 20-40 milliméternyi eső is hullhat. Emellett viszont néhol jégeső és átmenetileg viharos (60-85 kilométer/órás) szél is előfordulhat.
A Dél-Dunántúlon tartós esőzésre is készülni kell. Leginkább a baranyai részeken akár területi átlagban is nagyobb mennyiségű csapadék hullhat – emelte ki a meteorológiai szolgálat.
Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet általában 23-28 Celsius-fok között, északkeleten 29-30 fok körül valószínű, várhatóan a Dél-Dunántúlon lesz a leghűvösebb. Késő este 20-25 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.