Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. November 16. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Csatornázás: úthelyreállítások még a tél beállta előtt

Csatornázás: úthelyreállítások még a tél beállta előtt

Még néhány hét, és „fagyszünetre” leállnak Békéscsaba legnagyobb beruházásának kivitelezési munkái.

A hideg beállta előtt a kivitelező a csatornaépítési munkák mellett az ideiglenes úthelyreállításokra koncentrál annak érdekében, hogy a téli időszakra a csabai lakosok minél több utcában gond nélkül közlekedhessenek.


A szennyvízberuházás kivitelezési munkáinak téli leállása előtt fontos feladatok vannak hátra. Azon a több tucatnyi szakaszon, ahol jelenleg is zajlik az új vezetékek fektetése, a csövek mindenhol a földbe kell hogy kerüljenek. Ezzel párhuzamosan folytatódnak az ideiglenes helyreállítások, és az állami kezelésű, valamint az önkormányzati gyűjtő utak esetében a végleges úthelyreállítások. A legfontosabb cél az, hogy a téli időszakra minél több helyszínen megtörténjen a forgalom eredeti rendjének visszaállítása, és a munkák tavaszi újraindulásáig zavartalanul közlekedhessenek a békéscsabaiak.


Az aszfaltozott utakkal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy alapszabályként sávos helyreállításra kerül sor, és csak azokon az útszakaszokon, amelyeket a kivitelezés során megbontottak. Tehát azokban az utcákban, ahol zajlott ugyan csatornaépítés, de az utca teljes hosszában nem épült csatorna vagy csak részlegesen érintette, az útburkolat felújítására a szennyvízberuházás keretében nincs lehetőség, de a munkálatok nyomvonalának helyreállítása természetesen megtörténik. A nem aszfaltburkolatú, földes utcák esetében a közlekedés megkönnyítése érdekében azonnal megtörténik a végleges helyreállítás, az érintett útszakaszok 10 centiméteres kohósalakos borítást kapnak.


Az útburkolatok mellett természetesen a padkák, járdák, kapubejárók és zöldterületek végleges, eredeti állapot szerinti rendbetételére is sor kerül majd. Fontos tudni, hogy a környezet végleges helyreállítása nem minden esetben az útburkolattal egy időben történik meg, azonban ezekre a munkákra is legkésőbb jövő tavaszig sor kerül. A helyreállítások tehát maradéktalanul megtörténnek legkésőbb a tavaszi hónapokban, a kivitelező addig is az ingatlantulajdonosok türelmét és megértését kéri.


A szennyvízberuházás kivitelezési munkáihoz kapcsolódó lakossági kérdéseket, észrevételeket az alábbi elérhetőségeken várjuk:


Uniós Ügyfélszolgálat:
• Zöld szám: 06 (80) 922-041
• Uniós Ügyfélszolgálati Iroda
(Békéscsaba, Szabadság tér 11–17.)
Ügyfélfogadás: péntekenként 8–14 óra között
• E-mail: info@csabaiszennyviz.hu


A kivitelező Sade Magyarország Kft. Békéscsabai Kirendeltsége:
• Cím: Békéscsaba, Gyulai út 2.
• Telefon: 66/321-434, 66/321-435.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt