Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Augusztus 27. 10:00, szombat | Belföld
Forrás: Békés Megye Online

Ádámok és Évák az új évadban

Ádámok és Évák az új évadban

Iskolákkal közösen, az Ádámok és Évák projektben szeretné a magyar dráma napján előadni Az ember tragédiáját a Békés Megyei Jókai Színház, mondta el Fekete Péter igazgató az augusztus 23-ai évadnyitó társulati ülésen.

A direktor a titkok évadát meghirdető teátrumnak a nézőszám optimalizálására kidolgozott stratégiáját is ismertette.

Amint arról portálunk is beszámolt, a Békés Megyei Jókai Színház augusztus 23-án tartotta évadnyitó társulati ülését, ahol Fekete Péter igazgató elsődleges célként azt jelölte meg, hogy a színház a gazdasági kihívásokra és az átalakulásokra az új, a titkok témakörére épülő évadban is rugalmasan reagáljon - és mint ígértük, folytatjuk beszámolónkat.

A második legfontosabb stratégiai pontként Fekete Péter a nézőszám emelését említette. Mint mondta, ennek érdekében még a színészek is beülnek a jegyirodába árulni. Bardócz Ágnes irodavezető arról számolt be, hogy jelenleg 8533 az eladott bérletek száma, ami jobb eredmény, mint tavaly ilyenkor.
- A 2012-es év húzós lesz, az emberek egyre nehezebben élnek, nem lesz pénzük színházra. Ilyen helyzetekben a jegyárakból származó bevétel felértékelődik. Árat emelni nem lehet, többet játszani sem, mert az többletköltség. Az üres székek megtöltése tehát a megoldás, optimalizálni kell a nézői létszámot, ebben van pénz. Fejlesztenünk kell az online, vagyis a számítógépes jegyértékesítést és a viszonteladói hálózatot - figyelmeztetett a színház igazgatója.


"Fejlesztenünk kell az online jegyértékesítést és a viszonteladói hálózatot"

Az oktatási intézményekkel még szorosabbra fűzik az együttműködést, elhangzott: küldetésnyilatkozatot kell meghatározni, és abban a feladatokat, hogy hol kell a színháznak megjelenni, katarzist, jó példát nyújtani, nevelési, oktatási feladatokat ellátni. A tapasztalatok szerint a célközönség az általános iskola felső tagozata, illetve a középiskolák. A magyar dráma napjára iskolákkal közösen, az Ádámok és Évák projektben szeretnék Az ember tragédiáját előadni, illetve beavató színház keretében a Stuart Máriával és a Nórával megismertetni a gyerekeket.
- Amíg a szellemi és dologi vagyont rám bízzák, én azt egybetartom a művészeti ág szolgálatában - mondta Fekete Péter. - Országos elfogadottságunk fokmérője a teátrumi társaság és a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete, valamint a törvényalkotó folyamatokban való részvétel. Mindez nagy felelősség, mert értékelni csak minőséget lehet - adta meg a találó végszót a direktor.

Fekete Péter, a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója, a képen balra Farkas Zoltán, Békés Megye Képviselő-testületének elnöke


Az oktatási intézményekkel még szorosabbra fűzik az együttműködést

Kónya István, a Békés megyei képviselő-testület alelnöke ehhez annyit tett hozzá: erősíteni szeretné a hitet, hogy ez egy profi színház. A társulatnak azt kívánta, legyen lelki erejük és elszántságuk ahhoz, hogy csapatmunkával sikereket érjenek el, azután pedig mindig az előadások sikeréből merítsenek újabb erőt.
A hagyományokhoz híven a közönség évadnyitó gálaesten ismerheti majd meg a következő év programját szeptember 9-én 19 órától.

 

Niedzielsky Katalin

Feltöltötte: G.E.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Címkék: színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során