Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Március 14. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Díjkitűzés

Díjkitűzés

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett ügyében folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2012. március 9-én 20 óra 53 perckor, zárás előtt néhány perccel bement a Békéscsaba, Lencsési út 45-47. szám alatti lottózóba. A kezében kést tartott, megfélemlítette a lottózó alkalmazottját, akit dulakodás közben odébb lökött. Ezután benyúlt a pénztárba, elvett 240 ezer forint készpénzt, majd felkapta az alkalmazott bevásárlótáskáját is, és a helyszínről futva elmenekült.

Az elkövető kb. 180-185 cm magas, vékony testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor viselt ruházata: világosbarna színű, félmagas szárú cipő volt a lábán. Sötétkék vagy fekete színű melegítő nadrág volt rajta, melynek oldalán a csípőtől induló, a lábszáron lefelé hullámvonalat formázó, a lábfej irányába mutató, a nadrág aljáig érő fényvisszaverő vagy fehér csík látszott. Sötétkék kapucnis kabát volt rajta, melynek felsőtestet fedő része és a fején hordott kapucnija orkán jellegű anyagból készült, a karokat fedő részek valószínűleg ugyanolyan színű, vagy kissé világosabb pamut vagy kötött műszálas anyagból készültek.

Az arca előtt, a kapucni alatt a sértett elmondása szerint kámzsát vagy sálat viselt. Az egyik kezén sötét alapon világos norvég mintás kesztyű volt, a másik kezén sötét egyszínű kesztyűt hordott.

A rendőrség kéri a lakosság segítségét, valamint azok jelentkezését, akik a bűncselekmény elkövetésének idején a helyszín közelében tartózkodtak és bármilyen, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, illetve a nyomozást elősegítő jelenséget észleltek. Várják továbbá azok jelentkezését, akik a bűncselekmény elkövetőjére vonatkozóan bármilyen adattal, információval rendelkeznek.

Bejelentést személyesen, vagy telefonon a Békéscsabai Rendőrkapitányságon lehet tenni (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., 66/ 523-700, vagy 107-es segélyhívó).

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 100 ezer forint díjat tűzött ki a nyomravezető részére, aki az elkövető felderítését eredményező, bizonyító erejű információt hoz a rendőrség tudomására.



Békéscsabai Rendőrkapitányság

Címkék: nyomravezető, rablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt