Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Június 29. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Gyulai Hírlap Online

DR. LÁZÁR JÁNOS ÁLLAMTITKÁR IS RÉSZT VETT A GYULAI VÁRFÜRDŐ ALAPKŐLETÉTELÉN

DR. LÁZÁR JÁNOS ÁLLAMTITKÁR IS RÉSZT VETT A GYULAI VÁRFÜRDŐ ALAPKŐLETÉTELÉN

Az államtitkár bejelentette, Orbán Viktor miniszterelnök fejlesztési kabinetet hoz létre.

A Gyulai Várfürdő alapkőletételén. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Dr. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár is részt vett a Gyulai Várfürdő fejlesztésének ünnepélyes alapkőletételén ma kora délután. Beszédében kiemelte, hiába vagyunk nettó haszonélvezői az uniós tagságnak, egyetlen fejlesztési euró centet sem ajándékba kapunk, hiszen mindegyikért megdolgozunk, és mindegyik mellé odatesszük a magunk adóforintjait. Minden itt megvalósuló uniós fejlesztés Magyarország teljesítménye.

Az eseményen Boros László Attila, a várfürdő ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Dr. Görgényi Ernő polgármester beszédében hangsúlyozta, a beruházásnak is köszönhetően Gyula turizmusa nagy jövő előtt áll, hiszen a helyi turizmusra szánt összeg mindig megtérül. Egy fejlesztés munkahelyeket teremt és ösztönzőleg hat a versenyszférára is.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, az egészségturizmus fejlesztése szerepel a Semmelweis Tervben. A fürdő fejlesztésének köszönhetően minden bizonnyal nő a látogatók száma és magas színvonalú szolgáltatásban részesülnek.

Dr. Lázár János bejelentette, örvendetes változások várhatóak az Európai Uniós fejlesztések ügyében a következő hetekben. Orbán Viktor miniszterelnök létrehoz a kormányon belül egy fejlesztési kabinetet, amelynek az a dolga, hogy a fejlesztési szempontokat, nemzetgazdasági szempontokat és természetesen Magyarország településeinek szempontjait a miniszterelnökségen keresztül összegyűjtse. Feladata továbbá, hogy az egymilliárd forintot meghaladó projektek döntési eljárását gyorsítsa. A fejlesztési kabinet segít majd abban, hogy sok bedugult vagy éppenséggel elhúzódó projekt megvalósuljon.

A Gyulai Várfürdő 2,5 milliárdos beruházása során egy új, fedett, 900 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező, mintegy 6300 négyzetméter alapterületű élménykomplexum alakul ki, valamint korszerű beléptető rendszerrel gazdagodik a fürdő.

H. É.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.