Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2012. Március 24. 14:05, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Dubaji pénz jön Debrecenbe

Dubaji pénz jön Debrecenbe

A magyar-dubaj WX Development Group vállalkozói inkubátorházának bokrétaavatóját és alapkőletételét tartották pénteken a debreceni Határ úti ipari parkban.

A mintegy tíz millió euró befektetésből megvalósuló, 8 ezer négyzetméteres beruházás szimbolikus alapkőletétele is a magyar és a dubaji partner hosszú távú együttműködésének – mondta Herdon István, a Xanga cégcsoport igazgató-tulajdonosa.

Hozzátette: több mint öt éves előkészítés eredményeképpen alapította meg 2011 végén a debreceni székhelyű vegyes vállalatot a XANGA Investment & Development Group és az Egyesült Arab Emírséghez tartozó Dubai székhelyű WDubai pénzügyi befektető holding. A cég további ipari és szolgáltató infrastruktúra fejlesztéseket tervez a városban és vonzáskörzetében a következő években – jegyezte meg az igazgató.

Herdon István elmondta: a Xanga a dubai központú WDubai cégcsoporttal 2007-ben kezdte el a tárgyalásokat. A 2005-ben alapított, magántulajdonban lévő vállalatcsoport pénzügyi befektetései elsősorban az ingatlanfejlesztés, az építőipar, a légi közlekedés, a logisztika, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, valamint a nemzetközi kereskedelem területeire irányulnak. A most épülő vállalkozói inkubátorház technológiai transzfer befogadására alkalmas épület, amelynek 40 százalékát már lekötötték. A gyártó-, logisztikai-, szolgáltató- és irodahelyiségek kialakítására alkalmas inkubátorház 200 munkahely kialakítását teszi lehetővé – ismertette Herdon István.

Abdullah Ahmed, a WDubai Group elnöke a beruházás kapcsán hangsúlyozta, hogy az első dubai befektetőként jelent meg egy olyan a régióban, amely szerinte óriási turisztikai potenciállal rendelkezik. Reményét fejezte ki, hogy együttműködésük hosszú távú lesz, s az Egyesült Arab Emírségek más vállalkozói is kedvet kapnak, hogy vállalkozásokat valósítsanak meg Debrecenben és a régióban.

Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt években befejeződött és még folyamatban lévő infrastrukturális beruházásokra több mint 40 milliárd forintot költött a város, ám nem szorulnak háttérbe a termelő beruházások sem. Debrecen nagyléptékű ipari fejlesztéseket valósított meg, aminek most újabb „lökést adott” a menetrendszerű légi járat beindításának bejelentése – fűzte hozzá a polgármester. Kósa Lajos reményét fejezte ki, hogy a dubaji pénzügyi befektetők is megtalálják számításaikat a térségben, és üzleti siker lesz a magyar-dubajii együttműködés.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 12:01, péntek | Belföld

A magyar erdők az emberek egészségét szolgálják

A kétmillió hektár magyar erdő egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít mindenki számára.

2021. Szeptember 17. 11:35, péntek | Belföld

Zebrán ütötte el a gyalogost

A személykocsi sofőrje ellen a Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

2021. Szeptember 17. 09:59, péntek | Belföld

Rekordmennyiségű potencianövelőt találtak egy raktárban - VIDEÓ

Mintegy egymillió darab, illegális gyógyszert találtak egy kőbányai raktárban, a potencianövelő tabletták összértéke meghaladja a 760 millió forintot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken oldalán.

2021. Szeptember 17. 09:24, péntek | Belföld

Meghalt öt beteg, 479 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Öt beteg meghalt és újabb 479 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken,