Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Április 07. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom

A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága Békéscsabai Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala járványügyi ...

A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága Békéscsabai Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala járványügyi megelőző intézkedésként a rókák veszettség elleni immunizálásával kapcsolatos csalétek-vakcina kihelyezése okán 2012. április hó 12. napjától 2012. április hó 26. napjáig Békéscsaba Megyei Jogú Város teljes közigazgatási területére ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

A járványügyi intézkedés hatálya alatt:
Tartási helyén minden kutyát elzárva, illetőleg megkötve kell tartani úgy, hogy a kihelyezett csalétek-vakcinával ne érintkezhessenek.
A település területéről kutyát kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedeélyével szabad kivinni.


Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.


Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
A Települési Önkormányzat köteles a szabadon talált, kóbor ebek befogása iránt intézkedni. Az ebzárlat tartama alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni.


A jelzett időszakban a település közigazgatási területén a legeltetés tilos.


Amennyiben rendkívüli esemény történik (véletlen vagy szándékos emberi érintkezés a vakcinával) a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve illetékes területi egységének haladéktalanul be kell jelenteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt