Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 14. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Csalétek-vakcina kihelyezése miatt április 26-ig tart a tilalom.

A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága Békéscsabai Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala járványügyi megelőző intézkedésként, a rókák veszettség elleni immunizálásával kapcsolatos csalétek-vakcina kihelyezése miatt, április 12-től április 26-og Békéscsaba teljes közigazgatási területére ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.


A járványügyi intézkedés hatálya alatt:
Tartási helyén minden kutyát elzárva, illetőleg megkötve kell tartani úgy, hogy a kihelyezett csalétek-vakcinával ne érintkezhessenek.
A település területéről kutyát kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.
Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
A Települési Önkormányzat köteles a szabadon talált, kóbor ebek befogása iránt intézkedni. Az ebzárlat tartama alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni.
A jelzett időszakban a település közigazgatási területén a legeltetés tilos.
Amennyiben rendkívüli esemény történik (véletlen vagy szándékos emberi érintkezés a vakcinával), azt a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve illetékes területi egységének haladéktalanul be kell jelenteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.