Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 30. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom

A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága Békéscsabai Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala járványügyi megelőző intézkedésként a rókák veszettség ...

A Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága Békéscsabai Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala járványügyi megelőző intézkedésként a rókák veszettség elleni immunizálásával kapcsolatos csalétek-vakcina kihelyezése okán 2012. október hó 01. napjától 2012. október hó 15. napjáig Békéscsaba Megyei Jogú Város teljes közigazgatási területére ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

A járványügyi intézkedés hatálya alatt:

  1. Tartási helyén minden kutyát elzárva, illetőleg megkötve kell tartani úgy, hogy a kihelyezett csalétek-vakcinával ne érintkezhessenek.
  2. A település területéről kutyát kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedeélyével szabad kivinni.
  3. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.
  4. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
  5. Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
  6. A Települési Önkormányzat köteles a szabadon talált, kóbor ebek befogása iránt intézkedni. Az ebzárlat tartama alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni.
  7. A jelzett időszakban a település közigazgatási területén a legeltetés tilos.


Amennyiben rendkívüli esemény történik (véletlen vagy szándékos emberi érintkezés a vakcinával) a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve illetékes területi egységének haladéktalanul be kell jelenteni.
Add a Facebook-hoz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.