Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Április 24. 11:01, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Egerekkel verte át vásárlóját a csaló

Egerekkel verte át vásárlóját a csaló

Befejezték a rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, mely egy budapesti férfi ellen indult, aki csalás vétségét követte el. Egy 19 éves fiatalt vert át.

Még 2021. decemberében tett feljelentést ismeretlen tettes ellen egy 19 éves szekszárdi férfi, mert egy internetes oldalon talált hirdetés alapján 30 gamer egeret vásárolt 150 ezer forintért, de az egerek nem működnek. A hirdető egy 23 éves budapesti férfi volt, aki 80 különböző színű és típusú gamer egeret kínált eladásra. Az egyezség alapján a sértett felutazott Budapestre, átvette az árut, de kipróbálni nem tudta, ezért a vételár egy részét visszatartotta – közölte a rendőrség.

A vásárlás napján hazaérve derült ki, hogy a megvásárolt 30 egér közül egy sem működik. A csomagolásban lévő bizonylatok alapján lecserélt, hibás eszközök voltak. Az eladó ígéretet tett a pénz visszaküldésére, de ez sem történt meg.

A rendőrök ezután ellenőrizték az eladó adatait, és mivel csak fiktív lakcímmel rendelkezett, körözését rendelték el. Március 21-én azonban sikerült elfogni a csalót Budapesten, gyanúsítottként hallgatták ki csalás vétség miatt, mely során részben beismerő vallomást tett, elmondása szerint az „egereket” egy hulladéktárolóból hozta el, ennek ellenére újként értékesítette.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Címkék: csalás, csaló, egér, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk