Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Március 24. 09:25, péntek | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Egy benzinkúton kezdték el csépelni egymást, a biztonsági kamera mindent rögzített

Egy benzinkúton kezdték el csépelni egymást, a biztonsági kamera mindent rögzített

Garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.

A vádirat szerint 2021. november 12-én, egy tatabányai benzinkút boltjában az egyik férfi rászólt két másikra, hogy ne hangoskodjanak. Ez a két férfi odament a rájuk szóló férfihoz, akit kihívtak az üzleten kívülre, így a három férfi kiment a boltból. Ott az egyik bolti hangoskodó férfi levette magáról a kabátját, és azt mondta ellenfelének, hogy „akkor gyere”. A megszólított férfi azonban visszament az üzletbe, ahol az őt követő két férfi elé állt és felszólította őket az üzlet elhagyására. Ezt sérelmezve az egyik férfi ököllel orron ütötte őt, akinek emiatt az orra eltörött és vérezni kezdett.

Ezután a megütött férfi úgy, hogy erre már nem volt szükség, az előtte őt megütő férfi fejét és arcát háromszor ököllel megütötte. Emiatt ennek a férfinak a fején duzzanata keletkezett, a cselekmény alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Ezt követően a két férfi között dulakodás alakult ki, amibe becsatlakozott a harmadik elkövető is, aki társa ellenfelét megpróbálta többször megütni. A két férfi ütlegelése közben a harmadik férfi az üveg áruvédelmi kapunak nekiesett, ami ennek következtében összetörött.

Az elkövetők kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a két hangoskodó, büntetett férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a harmadik büntetlen férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Címkék: benzinkút, verekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak