Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2019. December 06. 10:54, péntek | PR

Egy bikini kell és csobbanhatunk a hó mellett - Budapest téli fürdőélete

Egy bikini kell és csobbanhatunk a hó mellett - Budapest téli fürdőélete

A fürdőzés egész évben vonzó tevékenység, de áztatni magunkat egy forró fürdőben mégis komor téli napokon esik a legjobban. Budapest majd tucatnyi termálfürdővel büszkélkedhet.

Segítünk kiválasztani azt, amelyik legjobban illik hozzád.

Termálfürdőbe nem csak gyógyulásért érdemes menni, bár kétségtelen, hogy az ásványi anyagokban gazdag víz kiváló kiegészítő terápia egyes megbetegedések kezelésében. A fürdőzés valójában elsőrangú lehetőség a kikapcsolódásra, a társasági életre. Készítsük össze tehát a bikinit, a papucsot és a törülközőt, és irány az egyik szemkápráztató, testet melengető termálfürdő.

Budapesten összesen 9 termálfürdő működik (és 123 meleg vizű forrás). A fürdők ásványi anyag tartalma hasonló, építészeti szempontból mégis mindegyik egyedülálló. Emellett eltérőek a kényelmi szolgáltatások, a medencék száma és a vendégkör. A turisták körében legnépszerűbb a Széchenyi, a Gellért és a Rudas. A lakosság inkább a csendesebb és kevésbé költséges helyszíneket preferálja. Lássuk, mivel készüljön, aki fürdőzni akar.
● Bikinit (esetleg egyrészes fürdőruhát), papucsot és törülközőt vihetsz be, úszósapkára csak akkor lesz szükséged, ha az uszodát is használni kívánod. A belépődíj jellemzően egy kis szekrény használatának árát is tartalmazza.
● Hétvégén teli vannak a fürdők. Ha nem akarod szardíniának érezni magad egy termálvizes medencében, hétköznap menj (ráadásul akkor olcsóbb is).
● Ha korán (6 és 9 között) érkezel a Gellértbe vagy a Széchenyibe, néhány törvényhozóval is találkozhatsz és nem lesz zsúfoltság.
● Tetszik vagy sem, már nem lehet meztelenkedni a fürdőkben. A Rudas kivételével az összes koedukált és megköveteli a fürdőruha viselését.

Rudas Gyógyfürdő
A sötét, nyolcszögletű fürdőkamrát a 16. században az oszmán Sokollu Musztafa pasa építtette. Kedd kivételével hétköznapokon csak férfiak léphetnek be a török szakaszba. Az épület tetejéről egy pezsgőfürdőből gyönyörködhetünk a pazar kilátásban.

Gellért Fürdő
A fürdő a szecessziós Gellért Hotelhez tartozik. A fedett medencék mindent beborító türkiz csempéit a nap tetőablakon keresztül ragyogja tele, ami bombasztikus és felejthetetlen látvány.

Széchenyi Fürdő
A termálfürdők Times Square-je. Évenként 1,7 millió látogatóval, 15 beltéri medencével, és csaknem 3000 nm vízfelülettel hajlamosak lehetünk úgy érezni magunkat benne, mintha egy szórakoztató parkban lennénk. Télen együtt gőzölögni a vízzel a szabadtéri medencékben különös és maradandó élmény.

Lukács Gyógyfürdő
Főként a helyi értelmiség köreiben kedvelt Lukács Gyógyfürdőben a labirintusos beltéri részeken kívül szabadtéri úszómedencék is várják a látogatókat. Nyáron a tetőteraszról gyönyörködhetünk a lenyűgöző kilátásban.

Király Fürdő
A legkisebb fürdő a sorban, amit a törökök a vízforrástól távol és a város falain kívül építettek meg annak érdekében, hogy háború idején is legyen hol fürdeni. A vizet földalatti csöveken juttatták a helyszínre. A belsőkertben egy fa pezsgőfürdő várja a látogatókat.

Melyik fürdőben fogsz megmártózni legelőször?

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2019. December 06. 10:52, péntek | PR

Hitel visszafizetés - minél gyorsabban, annál jobb

Vannak pro és kontra érvek a korábbi törlesztési formák mellett, és ezen a téren is mindenki addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér: komoly tőke kell a visszafizetéshez idő előtt.