Városlista
2020. október 20, kedd - Vendel

Hírek

2019. December 06. 10:54, péntek | PR

Egy bikini kell és csobbanhatunk a hó mellett - Budapest téli fürdőélete

Egy bikini kell és csobbanhatunk a hó mellett - Budapest téli fürdőélete

A fürdőzés egész évben vonzó tevékenység, de áztatni magunkat egy forró fürdőben mégis komor téli napokon esik a legjobban. Budapest majd tucatnyi termálfürdővel büszkélkedhet.

Segítünk kiválasztani azt, amelyik legjobban illik hozzád.

Termálfürdőbe nem csak gyógyulásért érdemes menni, bár kétségtelen, hogy az ásványi anyagokban gazdag víz kiváló kiegészítő terápia egyes megbetegedések kezelésében. A fürdőzés valójában elsőrangú lehetőség a kikapcsolódásra, a társasági életre. Készítsük össze tehát a bikinit, a papucsot és a törülközőt, és irány az egyik szemkápráztató, testet melengető termálfürdő.

Budapesten összesen 9 termálfürdő működik (és 123 meleg vizű forrás). A fürdők ásványi anyag tartalma hasonló, építészeti szempontból mégis mindegyik egyedülálló. Emellett eltérőek a kényelmi szolgáltatások, a medencék száma és a vendégkör. A turisták körében legnépszerűbb a Széchenyi, a Gellért és a Rudas. A lakosság inkább a csendesebb és kevésbé költséges helyszíneket preferálja. Lássuk, mivel készüljön, aki fürdőzni akar.
● Bikinit (esetleg egyrészes fürdőruhát), papucsot és törülközőt vihetsz be, úszósapkára csak akkor lesz szükséged, ha az uszodát is használni kívánod. A belépődíj jellemzően egy kis szekrény használatának árát is tartalmazza.
● Hétvégén teli vannak a fürdők. Ha nem akarod szardíniának érezni magad egy termálvizes medencében, hétköznap menj (ráadásul akkor olcsóbb is).
● Ha korán (6 és 9 között) érkezel a Gellértbe vagy a Széchenyibe, néhány törvényhozóval is találkozhatsz és nem lesz zsúfoltság.
● Tetszik vagy sem, már nem lehet meztelenkedni a fürdőkben. A Rudas kivételével az összes koedukált és megköveteli a fürdőruha viselését.

Rudas Gyógyfürdő
A sötét, nyolcszögletű fürdőkamrát a 16. században az oszmán Sokollu Musztafa pasa építtette. Kedd kivételével hétköznapokon csak férfiak léphetnek be a török szakaszba. Az épület tetejéről egy pezsgőfürdőből gyönyörködhetünk a pazar kilátásban.

Gellért Fürdő
A fürdő a szecessziós Gellért Hotelhez tartozik. A fedett medencék mindent beborító türkiz csempéit a nap tetőablakon keresztül ragyogja tele, ami bombasztikus és felejthetetlen látvány.

Széchenyi Fürdő
A termálfürdők Times Square-je. Évenként 1,7 millió látogatóval, 15 beltéri medencével, és csaknem 3000 nm vízfelülettel hajlamosak lehetünk úgy érezni magunkat benne, mintha egy szórakoztató parkban lennénk. Télen együtt gőzölögni a vízzel a szabadtéri medencékben különös és maradandó élmény.

Lukács Gyógyfürdő
Főként a helyi értelmiség köreiben kedvelt Lukács Gyógyfürdőben a labirintusos beltéri részeken kívül szabadtéri úszómedencék is várják a látogatókat. Nyáron a tetőteraszról gyönyörködhetünk a lenyűgöző kilátásban.

Király Fürdő
A legkisebb fürdő a sorban, amit a törökök a vízforrástól távol és a város falain kívül építettek meg annak érdekében, hogy háború idején is legyen hol fürdeni. A vizet földalatti csöveken juttatták a helyszínre. A belsőkertben egy fa pezsgőfürdő várja a látogatókat.

Melyik fürdőben fogsz megmártózni legelőször?

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.