Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. Szeptember 19. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Egy csodálatos nap az állatkertben

Egy csodálatos nap az állatkertben

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ lakói az állatkertben töltöttek egy napot.

Már napok óta várták azt a pillanatot, hogy elmehessenek Budapestre. Mindenki másért várta. Van, aki szeret kirándulni, utazni, Angi és Enikő jókat nevetni, Andi szerette volna látni az anyukáját is, Niki pedig még soha sem volt az állatkertben.
Mindenki nagy izgalommal várta az indulást, voltak, akik le sem feküdtek éjszaka, mivel féltek, hogy reggel nem fognak tudni felkelni.

Fél ötkor már lázasan zötykölődtek a Békéscsaba felé tartó buszon. A csabai vasútállomáson másfél órát várakoztak a vonat indulásáig. Ez idő alatt csatlakozott hozzájuk a kis csapat többi tagja.

Élelemmel és innivalóval megpakolt elemózsiás zsákjaik hamar csinosabb formát öltöttek, hiszen felszállás után mindenki jóízűen elkezdte majszolni a szendvicsét.

Az utazás jó hangulatban telt. Nyolc óra után pár perccel már Budapesten voltak a Keleti Pályaudvaron. Rövid csodálkozás után megkeresték a trolit, amivel eljutottak a célállomáshoz, ami jelen esetben a Fővárosi Állat és Növénykert volt. Már messziről kiszúrták a kapu előtt álló két kő elefántot. A jegyek megvásárlása után beléptek az állatkertbe, ahol gyönyörű látvány fogadott mindenkit.

Az időjárás ugyan igyekezett őket időnként feltartóztatni, de nem járt szerencsével. Egy kis zápor nem tántoríthatta el őket a céljuktól.

Az állatkertben többféle állattal találkoztak mesebeli környezetben. A gyűjteményben valamennyi kontinens állatvilágának képviselője megtalálható volt, de nem csak az állatok nyújtottak lenyűgöző látványt, hanem a növények gyűjteménye is.

Láttak emlősöket, megnézték a gorillákat, akik éppen akkor próbálták megnevelni újszülött gyermeküket, a páviánokat, akik éppen úgy csodálkoztak rájuk, mint ők a majmokra.

A madárházban a papagájok gazdag gyűjteménye felejthetetlen pillanatokat szerzett számukra. Boldogan ugrándoztak az erszényesek, zsebükben kicsinyeikkel, illetve a növénykertben párkányon alvó lajhárok mellett sétálhattak el, akiket az sem zavart, hogy a látogatók különböző pózokban fényképezkedtek mellettük. Óriási látványt nyújtottak a különféle halak, a hüllők, a kétéltűek.

A nap fénypontja az állat simogató volt. Itt a lányok megetethették és megsimogathatták a lámát és a kecskéket is.

Sajnos a kirándulásnak hamar vége lett. A vonaton mindenki megpihent és felidézték a számunkra legkellemesebb pillanatokat. Megbeszélték, hogy jövőre ismét meglátogatjuk az állatkertet egy ilyen kellemes kirándulás reményében.



Közös fotó a kis elefánt körül

Forrás: Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ
Ungorné Pigler Zsuzsa

Címkék: kirándulás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt