Városlista
2019. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2016. Április 12. 13:36, kedd | Sport

Egy defekt miatt úszott el a dobogó

Egy defekt miatt úszott el a dobogó

Az abszolút dobogóért szállt harcba a szezonnyitó Eger Rallye-n, a Botka Dávid - Bazsó Attila kettős.

Egy balszerencsés defekt miatt végül a Mitsubishis párosnak meg kellet elégednie a hatodik hellyel és bár tudjuk, hogy a sportban nincs értelme a ha, illetve a volna kezdetű mondatoknak, azt mégis látni kell, hogy a defekt nélkül a fiúk a dobogón végeztek volna.

Dávid már a rajt előtt arról beszélt, hogy az első nap lesz a vízválasztó a 11. Eger Rallye-n. Az Európa Bajnok, úgy gondolta, hogy a rossz minőségű, szűk mátrai szakaszok alapvetően meghatározzák majd a verseny végeredményét, mert a vasárnapi gyorsaságikon már nem lehet jelentős különbségeket kialakítani. Mint utólag kiderült, szinte a próféta szólt a 31 éves pilótából. Az első két szakaszt követően a hatodik helyen állt a Botka - Bazsó kettős, majd következett Szuha és az a bizonyos defekt.

„Teljesítettük a mátraalmási gyorsaságit, és ahogy leérkeztünk, megmértük a guminyomást. Tökéletes adatokat kaptunk. Majd mire megérkeztünk a rajtba, szólt a sportbíró, hogy defektünk van. Ezért a Szuhát, ami az egyik legrosszabb minőségű pálya, kénytelenek voltunk jobb hátsó defekttel teljesíteni. Mit mondhatnék? Nem volt egy egyszerű feladat. A defektet követően azonban gyorsultunk, második, harmadik és negyedik időket autóztunk és sikerült a 20. helyről felzárkóznunk a nyolcadikra. A terv az volt vasárnapra, hogy beférkőzzünk az első ötbe.

A második nap végig abszolút második időket autóztunk, illetve az utolsón még sikerült rátennünk egy lapáttal, mert azt a szakaszt sikerült megnyernünk, úgyhogy teljesen pozitív volt a vasárnap. Az Eger Rallye azonban egy két napos verseny és az az 50-55 másodperc nagyon hiányzott a végelszámolásnál, amit elveszítettünk a defekttel, sajnos az megpecsételte a sorsunkat.”

Dávidék végül az abszolút 6. pozícióban zárták az Eger Rallye-t, de a gyorsasági időeredmények alapján a címvédő Herczig - Bacigal kettős sincs tőlük messze.

„A vasárnapból kiindulva még egy nagyon picit kellene gyorsulnunk, mert Herczig Norbi mindössze 2.5, 1.5, 0.5 másodpercekkel volt gyorsabb a második nap. Ha tudnánk még gyorsulni kilométerenként egy tizedet, akkor már vele is fel tudnánk venni a harcot Miskolcon!”

Címkék: autósport, rali

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 18. 07:31, péntek | Sport

Rally: A célba érés a cél!

Utolsó versenyéhez érkezik a hétvégén a Mitropa Rally Kupa. Csabával készült rövid beharangozómat olvashatják.

2019. Október 15. 12:03, kedd | Sport

Újabb hihetetlen rekordot ért el Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo pályafutása 700. gólját szerezte tétmérkőzésen hétfőn este, amikor betalált a portugál labdarúgó-válogatottban az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

2019. Október 15. 05:29, kedd | Sport

Gender Racing Team: A döntő hétvégéje

A hétvégén a Hungaroringen rendezik az MNASZ Autós Gyorsasági OB utolsó bajnoki fordulóját, mely még bőven tarthat izgalmakat akár az utolsó körökig bezárólag.

2019. Október 13. 05:00, vasárnap | Sport

Bónuszponttal nyerte az Eb-meccset a magyar rögbiválogatott a budapesti stadionavatón

A magyar rögbiválogatott 38-13-ra legyőzte Lettország csapatát az Európai Nemzetek Kupája-sorozat első konferencia északi csoportjának budapesti mérkőzésén szombaton.