Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. December 31. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Gyulai Hírlap Online

EGY GYULAI FIATALEMBERNEK IS SZURKOLHATUNK A DAKARON!

EGY GYULAI FIATALEMBERNEK IS SZURKOLHATUNK A DAKARON!

Vörös Ferenc az 546-os rajtszámú versenykamionban.

Közeledik a január elseje, amikor a jövő esztendőn kívül elindul a világ talán legismertebb tereprali versenye, a Dakar rally is. Aki figyelemmel szokta kísérni a nem kizárólagosan technikai megmérettetést, az most egy gyulai fiatalembernek is szurkolhat. Vörös Ferenc már szervizkamion-sofőrként 2007-ben részt vett az akkor még afrikai versenyen, indult az utolsó pillanatban elmaradt 2008-as Dakaron, valamint 2009-ben Dél-Amerikában is jelen volt.

Versenyben most először az 546-os rajtszámmal induló versenykamion navigátoraként indul Darazsi Zsolttal és Hoffmann Péterrel. A MAN 18.285 LAK típusú autójuk már november 21-én kijutott a start helyszínére.

– A verseny során a konkrét feladatom az lesz, hogy minden reggel kapok egy itinert (A verseny adatait tartalmazó információs füzet – Szerk.), az alapján kell az autót a célba navigálni. Közben vannak ún. GPS-pontok, amelyeket ha nem érintünk, büntetést kap a csapat, úgyhogy minél pontosabban kell navigálnom, és a verseny során szervizelni is kell majd az autókat. Egyébként a saját alkatrészeinken kívül mi visszük majd az Opel Antarával induló Szalay Balázs autójának az alkatrészeit is, mert a Dakaron szabály, hogy csak versenyző autó segíthet a másikon. A verseny legjobban a gerincet terheli, úgyhogy most gerincerősítő tornára járok, ezen kívül nemigen lehet készülni a versenyre, mert az útvonaltervet mindig előző este kapjuk meg, úgyhogy csak néhány órával előtte tudhatjuk meg, másnap mi várhat ránk – mondta el a Gyulai Hírlapnak Vörös Ferenc.

A 2012-es Dakar rallyn több mint 9 000 kilométer teljesítése a feladat. Január elsején indul az argentin Mar del Plata városból és Chilén keresztül, január 15-én a perui Limába jut el a mezőny. Kemény próba lesz, úgyhogy sok erőt és sikert, srácok!

O. Sz.

Címkék: dakar, Dakar rally, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel