Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 11. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Egy képviselő csak egy fizetést kaphat – 2014-től

Egy képviselő csak egy fizetést kaphat – 2014-től

2014-től nem lehet másodállása a parlamenti képviselőknek , külsős megbízatásaikért – tudományos, oktatói vagy művészeti tevékenységükért – pedig nem fogadhatnak el díjazást.

Az Országgyűlés kedden döntött a módosító indítványról, ami megosztotta a kormányzó pártszövetséget is.

A fizetésre vonatkozó törvénymódosítási javaslatot a fideszes Kovács Zoltán terjesztette be, azzal az indoklással, hogy a következő ciklusban a parlament képviselők száma 199-főre csökken – s fontos, hogy a honatyák professzionális szinten, más kötelezettségektől mentesen lássák el feladatukat. Kovács javaslatát 253 igen, 47 nem és 12 tartózkodás mellett fogadta el a parlament; az indítvány ugyanakkor a kormányoldalt is megosztotta, hiszen a kereszténydemokrata frakció többsége, 30 fő ellene szavazott, ahogy 3 fideszes politikus is. A jobbikos képviselők többsége támogatta, míg az LMP-s frakció zöme elutasította a javaslatot, az MSZP pedig nem is vett részt a szavazásban.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.