Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Június 24. 09:47, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Egyre népszerűbb a Múzeumok éjszakája

Egyre népszerűbb a Múzeumok éjszakája

Jelentősen nőtt az érdeklődés a Múzeumok éjszakája rendezvényei iránt, az online jegyeladások száma például negyedével emelkedett a múlt évhez képest

- tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap reggel az MTI-vel abban a nyílt levélben, amelyben a tárca két államtitkára elismerését fejezi ki a múzeumi dolgozóknak.

"Gratulálok és elismerésemet fejezem ki a Múzeumok éjszakája rendezvényhez csatlakozott 420 intézmény minden munkatársának, aki az esemény több mint 2200 programját kitalálta, megszervezte, és - jóval a szokásos munkaidőn túl - lebonyolította" - olvasható a Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár által jegyzett levélben.

Mint írják, elsősorban a múzeumi dolgozóknak köszönhető, hogy idén jelentősen nőtt az érdeklődés az országos nagyrendezvény iránt: az esemény honlapjának látogatottsága mintegy 35 százalékkal, a mobilalkalmazások letöltése és az online jegyeladások száma pedig 25 százalékkal nőtt a tavalyi számokhoz képest.

Bár a részletes látogatottsági adatok összesítése csak néhány nap múlva várható, az már most látszik, hogy minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés "hazánk legnépszerűbb kulturális fesztiválja iránt" - áll a levélben.

Novák Katalin külön megköszönte a közgyűjteményi dolgozóknak, amiért a családok évéhez kapcsolódva lehetővé tették a programsorozaton "a családok közös, élményszerű ismeretszerzését".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt