Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. December 02. 18:46, kedd | Helyi
Forrás: police.

Élet a tanyán: ismerősként köszöntik az idősek a rendőröket

Élet a tanyán: ismerősként köszöntik az idősek a rendőröket

Békés megyében 1998 óta működik a tanyaprogram, melynek keretében az egyenruhások rendszeresen látogatják a tanyán élő időseket. A téli időszakban különösen fontos a külterületen élőkre való odafigyelés.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon 1998-ban indult a tanyaprogram, melynek célja a külterületeken élők biztonságának erősítése. A rendőrkapitányságok járőrei és bűnmegelőzési szakemberei rendszeresen látogatják azokat a tanyákat, ahol egyedülálló vagy idős emberek élnek. A téli időszakban különösen fontos a külterületeken élőkre való odafigyelés. A rendőrség a hatékony segítségnyújtás érdekében együttműködik a polgárőrséggel, a települési önkormányzatok mezőőri, tanyagondnoki szolgálataival, vadásztársaságokkal, szociális szervezetekkel, intézményekkel. A Békési Rendőrkapitányság tanyaprogramban résztvevő rendőre 2014. december 1-jén a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának szakemberével látogatott Békés környéki tanyákon élő időseket. A legtöbb helyen ismerősként köszöntötték a rendőröket, nyíltan beszéltek mindennapjaikról és szívesen fogadták a bűncselekmények megelőzésével kapcsolatos tanácsokat. A személyes találkozás alkalmával a rendőrök minden esetben megbeszélik az idősekkel, szükség esetén kitől tudnak segítséget kérni, kihez tudnak fordulni. Elmondják a rendőrség elérhetőségeit, felírják a nap 24 órájában működő segélyvonal számát. A tanyán élők észrevételeit a rendőrkapitányságok összegzik és felhasználják intézkedéseik, szolgálatuk tervezésekor. A tanyaprogram Békés megyei tapasztalatait 2014. november 27-én országos konferencián mutatta be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A Hódmezővásárhelyen megtartott „Pusztázó” V. Tanyakonferencián dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok felvázolta a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának jövőre vonatkozó terveit is, melyek a program kiszélesítését, hatékonyságának erősítését célozzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.