Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 04. 17:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Elfogták egy tizenkét évvel ezelőtti nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottját

Elfogták egy tizenkét évvel ezelőtti nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottját

Elfogták egy tizenkét évvel ezelőtt Nagykanizsán elkövetett gyilkosság gyanúsítottját – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója csütörtökön sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

Jandó Zoltán hozzátette, a Zalaegerszegi Járásbíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt szerdán 30 napra elrendelte a 43 éves férfi letartóztatását.

A főnyomozó elmondta: az áldozat, a 81 éves férfi holttestét 2007 decemberében hozzátartozói találták meg nagykanizsai lakásában.

Felidézte, annak idején a rendőrök helyszíni szemlét, adatgyűjtést végeztek, kihallgatták a tanúkat, genetikai azonosításra alkalmas nyomokat rögzítettek. A 12 évvel ezelőtti szakértői vizsgálatok azonban nem hoztak pozitív eredményt – az elkövetőt nem sikerült egyértelműen azonosítani –, ezért csaknem két év nyomozás után az eljárást felfüggesztették.

A nyomozást 2018-ban folytatták, és idén áprilisban a helyszínen talált genetikai nyomok alapján sikerült azonosítani a gyanúsítottat. A férfi DNS-ét az elkövetéshez használt eszközön találták meg, a mintát (a technológia fejlődésével) most már egyértelműen azonosítani tudták – mondta Jandó Zoltán.
Közölte: a züllött életmódot folytató, rossz anyagi körülmények között élő férfi már 2007-ben lehetséges elkövetőként került a rendőrség látókörébe, de nem sikerült terhelő bizonyítékot találni ellene.

A helyszíni szemle adatai szerint a támadó a tettét nyereségvágyból követte el: 2007. december 8-án éjszaka betört az idős ember lakásába, de a több százezer forintot, amire számított, nem találta meg.

A gyanúsított férfi vallomást tett, de a bűncselekmény elkövetését nem ismerte be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.