Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 20. 11:15, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Elindult a Pénziránytű Bázisiskola Programja

Elindult a Pénziránytű Bázisiskola Programja

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben útjára indította országos Bázisiskola Programját.

Az erről szóló megállapodást a minap ünnepélyes keretek között írta alá a két együttműködő szervezet. A Pénziránytű Bázisiskola Program keretében az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat.

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye. A Pénziránytű Alapítvány még ősszel kiírt pályázatán hat intézmény nyerte el a Pénziránytű Bázisiskola megtisztelő címet. A bázisiskolák az elnyert támogatásból kialakították a modern, Pénzügyi Tudás Otthona tantermeket, melyekben interaktív foglalkozások várják a pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés iránt érdeklődő diákcsoportokat. A mindennapi pénzügyek élményalapú oktatásához a Bázisiskola Program a következő évekre is folyamatos anyagi támogatást biztosít az intézményeknek és ingyenes, akkreditált, szakmai és módszertani képzést nyújt az érdeklődő tanárok számára is.

A program fő célja, hogy a korszerű pénzkezeléshez és a tudatos pénzügyi magatartáshoz szükséges mindennapi pénzügyi ismereteket minél több diákhoz közvetlenül eljuttathassák.

Az együttműködés kapcsán Hergár Eszter kuratóriumi elnök kiemelte az Alapítvány legfrissebb középiskolai felmérésének eredményeit, amely többek között rámutatott, hogy hiteles, mindennapi pénzügyi információkra a diákok 92 százaléka már iskolai tanulmányai alatt igényt tart. A családon túl az iskola a mindennapi pénzügyek terén a legfontosabb információforrás a diákok számára. A program célja, hogy a korszerű pénzkezeléshez szükséges ismeretátadás mellett formálja a fiatalok szemléletét és fizetési szokásait is: bár a megkérdezett diákok 62 százaléka rendelkezik bankszámlával, bankkártyával, mégis 50 százalékuk a készpénzfizetést részesíti előnyben, 11 százalékuk pedig szinte soha nem használja a plasztik fizetőeszközét.

A Mastercard felelős vállalatként fontosnak tartja, hogy a napi tevékenységén felül olyan, a helyi közösségeket érintő területeken is jelen legyen, mint például az oktatás. A Pénziránytű Bázisiskola Programhoz való hozzájárulásukkal ezt a szerepet szeretnék tovább erősíteni – mondta el az együttműködés aláírása kapcsán Eölyüs Endre, a Mastercard országigazgatója.

Szeptembertől a következő bázisiskolák várják régiójuk általános- és középiskolás diákcsoportjait:

• Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum
• Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium
• Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
• Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda (Kisújszállás)
• Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum
• Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére