Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 12. 07:19, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a nőt, aki baltával agyonverte nagymamáját

Elítélték a nőt, aki baltával agyonverte nagymamáját

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás miatt húsz év fegyházbüntetésre ítélték azt a nőt csütörtökön, aki baltával agyonverte nagymamáját 2017-ben Sarkadkeresztúron.

A Gyulai Törvényszék MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az ítélet nem jogerős.

A vádlott 2017. november 9-én este érkezett nagymamájához. Vita alakult ki közöttük, többek között azért, mert a sértett nem adott kölcsön a vádlottnak - írták.

A veszekedés reggel is folytatódott. A vádlott magához vett egy baltát, bement a konyhába, majd amikor nagymamája hátat fordított neki, a fejére sújtott. A sértett a vádlott ütései miatt összeesett. A vádlott a szomszéd szobába ment, hogy ne hallja a sértett hörgését, de 15 perc után még mindig hallotta. Ez "zavarta", és úgy döntött, hogy "véget vet a sértett szenvedéseinek", ezért a baltával még legalább ötször fejen ütötte nagymamáját, aki meghalt - közölték.

Ezután a vádlott a sértettről levette arany ékszereit, a holttestet betakarta egy kabáttal, a kukába rejtette, amelyet kivitt a melléképületbe. A házban eltüntette a nyomokat, majd több mint 300 ezer forint értékű ékszert, elektronikai eszközt és élelmiszert vett magához, hogy azokat később eladja.

Időközben a sértett másik unokája, mivel telefonon nem tudta elérni nagymamáját, megkérte a szomszédot, nézzen át. A távozni készülő vádlott nem tudott észszerű magyarázatot adni a sértett hollétéről, ezért a hozzátartozók értesítették a rendőrséget.

A tárgyaláson a vádlott megbánta tettét - olvasható a közleményben.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

A Békés Megyei Főügyészség 2017. november 13-án számolt be arról, hogy előzetes letartóztatásba helyeztek egy 35 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy baltával meggyilkolta nagymamáját Sarkadkeresztúron 9-én.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.