Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 30. 07:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték az élettársát agyonverő férfit

Elítélték az élettársát agyonverő férfit

Nem jogerősen tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék szerdán azt a férfit, aki tavaly nyáron agyonverte élettársát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Dombrádon

- közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel. Resán Dalma közleményében azt írta, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében bűnösnek talált férfivel szemben a bíróság elrendelte a rá korábban lopás miatt kiszabott, próbaidőre felfüggesztett egy év hét hónapos börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2020. június 4-én az esti órákban veszekedni kezdett élettársával dombrádi lakóházukban. A férfi több alkalommal arcon ütötte és nyakon ragadta az asszonyt, aki az ütésektől a földre esett, támadója rátérdelt, rátaposott és többször megrúgta.

A sérülések miatt a nő már nem tudott beszélni, a vádlott által okozott negyven-ötven ütéstől életveszélyes állapotba került. A férfi másnap délután látta, hogy élettársa még mindig eszméletlen, ezért segítséget kért egyik ismerősétől, odaadta neki a lakáskulcsát, ő pedig elmenekült. A helyszínre érkező ismerős azonnal elkezdte az asszony újraélesztését, a kiérkező mentők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A vádlottat a rendőrség június 7-én, egy dombrádi ingatlanban fogta el és vette őrizetbe - tette hozzá Resán Dalma.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője eltérő minősítés megállapítása és enyhítés miatt jelentett be fellebbezést.

A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Címkék: ítélet, agyonverte

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.