Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Április 12. 08:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Elloptak egy trakort egy békéscsabai tanyából

Elloptak egy trakort egy békéscsabai tanyából

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Elloptak egy Belorusz MTZ 80-as traktort egy Békéscsabához tartozó tanyából. A mezőgazdasági gép Felsőnyomás egyik tanyájából tűnt el 2012. április 9-éről 10-ére virradó éjjel. A bűncselekmény elkövetésének idején senki sem volt a tanyaépületben, így a tulajdonos április 10-én este szerzett tudomást arról, hogy a piros színű traktort, melynek fehér a teteje és fekete ajtó van rajta, ellopták. Ekkor jelentette az esetet a rendőrségen. A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya keresi a kb. 500 ezer forint értékű gépet, ezért kérik, hogy aki tud a hollétéről, jelentkezzen a kapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/ 523-700)



----------------------------------------------------------------------------------


Az elmúlt napokban több olyan eset kapcsán is intézkedtek a békéscsabai rendőrök, melyeknél figyelmetlenség vezetett bűncselekményhez, illetve az elmulasztott jelzés nehezíti a felderítést. Két esetben pénztárca tűnt el, egy társasházban pedig a tároló ajtókat rongálták meg ismeretlenek. Utóbbi esetben több tízezer forint a kár.

A Békéscsabai Rendőrkapitányságot április 7-én reggel hívta az egyik békéscsabai társasház közös képviselője. Arról tett bejelentést, hogy a házuk alagsorában lévő tárolók ajtaját az éjszaka folyamán megrongálták. Összesen 8 ajtóban keletkezett különböző mértékű kár, a nyílászárók javíttatása kb. 80 ezer forintba kerül majd a tulajdonosoknak.

A közös képviselő azt is megemlítette, hogy valószínűleg hajnali 2 – 3 óra körül történhetett a bűncselekmény, mert abban az időben több lakó is puffanásra, zajra ébredt. A rendőrséget azonban nem értesítették, mert úgy gondolták, valamelyik lakásban bontási munkálatok lehetnek, és onnan jön a zaj.

A társasház a rendőrségtől pár száz méterre van. Amennyiben a lakók a 107-es segélyhívón jelezik a kapitányság ügyeletének, hogy zaj van a házban, az egyenruhások perceken belül a helyszínre tudtak volna érni, hogy tisztázzák a helyzetet. Tehát azonnal kiderült volna, hogy bűncselekmény történt. Így ez csak másnap reggel vált világossá a lakók számára. Az eset kapcsán kérnek mindenkit, hogy ha az éjszakai órákban rongálásra utaló zajra, üvegcsörömpölésre figyel fel lakókörnyezetében, jelezze a rendőrségnek. A figyelmesség, az idejében érkező információ nagyban elősegíti az eredményes felderítést. Az odafigyelésnek a bűncselekmények megelőzésében is nagy szerepe van.

Április 7-én két hölgynek is ellopták a pénztárcáját. Csak kis időre veszítették szem elől értékeiket, mégis nagy bosszúság érte őket. Egyikük, egy idős néni egy bevásárlóközpont egyik étkezdéjében vásárolt ebédet, és eközben a tárcáját a pultra tette. Pár pillanatra átment a szomszédos üzlethez, és erre az időre otthagyta a pénztárcát. Mire visszament, az a benne lévő pénzzel és iratokkal együtt eltűnt.

Hasonlóképpen járt egy másik hölgy is, aki a férjével indult bevásárolni. A pénztárcáját, és iratait egy reklámszatyorba tette, a szatyrot pedig a válltáskájába. Az üzletben aztán a táska a bevásárlókocsiba került, amit nézelődés közben pár percre szem elől tévesztett. Mire a pénztárhoz ért, már nem volt meg a pénztárca.

Az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében a rendőrkapitányság ismételten kér mindenkit, hogy figyeljen az értékeire. Rövid időre se hagyjanak sehol őrizetlenül táskákat, mobiltelefonokat, egyéb kisebb technikai eszközöket, iratokat.


Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.