Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Május 19. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Előkerültek a fa asztalok és padok - őrizetben a tolvaj (Békéscsabai Rendőrkapitányság)

Előkerültek a fa asztalok és padok - őrizetben a tolvaj (Békéscsabai Rendőrkapitányság)

Megtalálta a rendőrség azokat a fa asztalokat és padokat, melyeket a múlt héten loptak el a Békéscsaba és Békés között lévő Bandika Fa pihenőhelytől. ...

A több százezer forint értékű bútorokat a tolvaj pár tízezer forintért adta el. A férfit őrizetbe vették.

A Békéscsabai Rendőrkapitányságra május 10-én tett bejelentést a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület képviselője arról, hogy a pihenőhely bútorai eltűntek. Az asztalokat és a padokat idén januárban helyezték ki a Bandika Fához.

A jó minőségű, fából készült garnitúrákért az egyesület közel félmillió forintot fizetett, és remélték, hogy azok sokáig szolgálják majd a Békés és Békéscsaba közötti turista útvonalon túrázók kényelmét. A múlt héten azonban valaki elvitte a négy asztalt, és a hozzájuk tartozó nyolc padot.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a bejelentést követően azonnal nyomozást indított. Az egyik garnitúrát, egy asztalt és két padot a nyomozók május 16-án megtalálták és lefoglalták egy békéscsabai ház udvarán. A ház tulajdonosa elmondta, hogy 15 ezer forintért vásárolta a bútorokat egy férfitől. A nyomozók megkeresték és elszámoltatták az illetőt, aki beismerte, hogy ő szállította el a súlyos darabokat. Puttonyos kisteherautóval ment értük, és a lopás elkövetését követően el is adta az asztalokat és a padokat.

A másik három garnitúrát is 15 ezer forintért vette meg tőle egy másik férfi. A gyanúsított egyébként először felmérte a terepet. Az utóbbi vásárlójánál, aki végül három garnitúrát vett meg tőle, már hetekkel ezelőtt járt. Elmondta neki, hogy tudna fa asztalokat és padokat olcsón, megvenné-e tőle. Miután a férfi nem zárkózott el a vásárlástól, tehát volt kereslet a lopott dolgokra, el is ment a pihenőhelynél kiszemelt darabokért.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az eset kapcsán kéri, hogy akinek a piaci árnál jóval olcsóbban kínálnak valamit, legyen nagyon körültekintő. Ugyanis ha valaki lopott holmit vásárol, felmerülhet vele szemben az orgazdaság gyanúja, ami szabálysértés, illetve bűncselekmény is lehet. Ráadásul a megvásárolt lopott dolgot a rendőrség lefoglalja, és a tulajdonosnak visszaadja.

Így történt ez a Bandika Fától ellopott asztalokkal és padokkal is. Az egyesület csütörtökön átvette őket a rendőrségtől, így visszakerülhetnek eredeti helyükre, a nyomozás pedig folytatódik.

Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói