Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 05. 07:13, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Először lép fel Budapesten Vinnie Moore, az UFO gitárosa

Először lép fel Budapesten Vinnie Moore, az UFO gitárosa

Első alkalommal ad koncertet Budapesten a nyolcvanas évek óta meghatározó gitáros, Vinnie Moore, az UFO és a Vicious Rumors egykori zenésze november 13-án a Dürer Kertben.

Az 1964-ben született amerikai zenész a neoklasszikus hatású, kiváló hangszeres tudással előadott dallamos zenék egyik mestere - olvasható a koncert szervezőinek közleményében.

A zenész 14 évesen alakította meg első zenekarát, és az első években feldolgozásokat játszva csiszolták tudásukat. Ezt követően egyedül kezdett dalokat írni és rögzíteni, majd az egyiket elküldte a Guitar Player magazin szerkesztőségébe, ahol írtak róla pár dicsérő sort. A Shrapnel kiadót vezető Mike Varney is felfigyelt rá, és beajánlotta őt a Vicious Rumors tagjai közé. A legendás power metal zenekarral eltöltött egy év alatt született meg a csapat máig meghatározó debütáló albuma, a Soldiers Of The Night.

1987-ben érkezett meg Vinnie Moore első saját nagylemeze, a Mind's Eye, amely máig az instrumentális, neoklasszikus metal műfaj meghatározó albuma.

Második lemeze a Time Odyssey volt, a Meltdown című harmadik album hard rock dalait pedig már a rádiók is játszották. Később egyre nevesebb zenészek csatlakoztak hozzá a felvételek alatt, együttműködött mások mellett Brian Tichy-vel (Billy Idol), Dorian Heartsonggal (Powerman 5000), Shane Gaalaas-szal (Michael Schenker Group) és Tony MacAlpine-nal is.

Élőben is több jeles zenekarban megfordult: játszott Alice Cooper mellett a Hey Stoopid című lemezén 1991-ben, saját zenekarával pedig a Rush turnévendégeként koncertezett. Japánban T.M. Stevens kísérőzenekarának tagjaként láthatták a rajongók.

2003-ban a brit UFO-hoz csatlakozott, és nagy szerepet vállalt a 2004-es You Are Here lemez dalszerzésében, ami a ma már 50 éves csapat egy újabb fénykorát hozta el: a mai napig öt további nagylemez kiadásához és számos turnéhoz vezetett.

A gitáros legutóbbi albuma a 2015-ös Areal Visions, amelyet saját kiadásban készített el.

A budapesti szólókoncerten szerteágazó életművéből válogat és a saját dalok mellett előkerül egy-egy UFO és egyéb sláger is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.