Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Május 20. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Elrajtolt a szupermaraton - galéria

Elrajtolt a szupermaraton - galéria

Évről évre hitetlenkedéssel vegyes csodálattal nézzük a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba szupermaratoni indulóit, akik több mint kétszáz kilométert tesznek meg két nap leforgása alatt.

Óriási teljesítmény ez kerékpáron, görkorcsolyán, csapatban futva, és szinte emberfeletti kitartást, edzettséget, akaratot kíván azoktól, akik egyedül futják végig a távot. Mégis mindig rengetegen vágnak neki. Szombaton délelőtt Békéscsabáról, a városháza elől startolt a mezőny, hogy Csanádapáca, Tótkomlós, Mezőhegyes, Turnu és Varjas érintésével, 8 kilométer megtétele után érkezzen Aradra, aztán vasárnap Turnu, Battonya, Mezőkovácsháza és Pusztaottlaka érintésével, 96,7 kilométeres távon érkezzen vissza Békéscsabára.


Kerékpárosok és görkorisok, pillanatokkal a rajt előtt - a képre kattintva megtekintheti galériánkat (fotó: Such Tamás)

A Szent István tér és környéke színes forgataggá változott szombaton reggel kilenc óra körül. Tóth Sándor, a szervező Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezetője és Czeglédi Katalin marketingvezető számos segítőjükkel kalauzolták, irányították a mintegy hétszáz versenyzőt és kísérőiket. A kerékpárosok, görkorisok az utolsó ellenőrzések és a hozzátartozók, ismerősök bíztatása után, szinte teljesen elfoglalták a Szent István teret. Jöttek versenyzők, baráti és munkahelyi közösségek, olyan egyéni indulók, akik saját maguknak szeretnék bebizonyítani, hogy képesek több mint kétszáz kilométert letekerni két nap alatt, és idén is rajthoz állt a „biciklikirály”, a nyolcvanegyéves, fél karjával is számos kerékpáros csúcsot maga mögött tudó, Novák Ferenc. Kiss Tibor alpolgármester elsütötte a startpisztolyt, és a tér szélén álló betyárok ostorcsattogtatásai, az érdeklődők, hozzátartozók kíváncsi pillantásai mellett útnak indult a kerékpáros és görkoris mezőny. Az indulásnál ugyan volt egy kis kavarodás egy éppen kanyarodni készülő busz miatt, de aztán minden rendben ment. A mezőnyt Kiss Tibor, dr. Fábián Ágnes, dr. Ferenczi Attila tanácsnokok és Tímár Ella képviselő nyeregbe pattanva kísérték a város határáig.

Miután mindenki elkerekezett, a futók álltak rajthoz, hogy sokan csoportban, tizenöten pedig egyénileg fussák végig a több mint kétszáz kilométert. A futókat Balogh Mária az OTP Bank Nyrt. Dél-Alföldi Régió Békéscsabai Fiókjának vezetője indította útnak, ezután szinte percek alatt kiürült a tér. Az OTP Bank 15. Nemzetközi Szupermaraton Békéscsaba-Arad-Békéscsaba verseny utolsó szakaszán egyébként idén először rendezik meg az Opel Körös Nemzetközi Félmaratont, amely majd vasárnap rajtol el Pusztaottlakáról.

A kerékpárosok, görkorisok és futók holnap reggel indulnak vissza Aradról, délután ismét Békéscsabán találkozhatunk velük. Éppen a napokban indult útjára A sport mindenkié! című kampány, amely a labdarúgó EB és az olimpia évében a mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet. A szombaton elstartolt mezőny minden egyes tagja személyes példamutatásával bizonyítja, hogy mi mindenre képesek vagyunk, mennyi mindent meg tudunk tenni, ha igazán akarjuk.


Mikóczy Erika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.